19 Δεκεμβρίου 2011

Αλωνίζουν οι κατσικοκλέφτες στο Κεντρικό Ξηρόμερο

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει η ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα στα χωριά του Κεντρικού Ξηρομέρου με τρομακτική έξαρση στις ζωοκλοπές. 

Όπως είναι γνωστό, η κυριότερη ενασχόληση των κατοίκων, σ’ αυτά τα χωριά, είναι η κτηνοτροφία, μιας και ο καπνός που ήταν το βασικό προϊόν στην περιοχή, έχει προ ετών αποσυρθεί. 
Τα κρούσματα τελευταία, (ιδιαίτερα των ζωοκλοπών), είναι απανωτά και έχουν φέρει σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους της Κατούνας, Κωνωπίνας, Φυτειών, Τρύφου, Αετού, Στάνου κλπ χωριών, που αισθάνονται απροστάτευτοι από την πολιτεία, μιας και το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας, που αστυνομεύει την περιοχή, αδυνατεί να ανταπεξέλθει κατ’ ελάχιστο στις υποχρεώσεις του και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφαλείας, στους –δοκιμαζόμενους- κατ’ επανάληψη κατοίκους. 
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, εκ του μακρόθεν, ενεργεί αποσπασματικά με τις ομάδες ΟΠΚΕ να περιπολούν στην περιοχή ”στη χάση και στη φέξη” με ισχνά έως και μηδενικά αποτελέσματα. 
Και έτσι φτάσανε οι κάθε λογής εγκληματίες, να αλωνίζουνε την περιοχή, και να επιστρατεύονται φορτηγά ακόμα για τους ζωοκλέφτες, για να μεταφέρουν ολόκληρα κοπάδια! 
Τα περιστατικά που καταγγέλλονται στις Αστυνομικές Αρχές είναι ελάχιστα, καθώς τα περισσότερα αποσιωπούνται από τους παθόντες, γιατί βασιλεύει ο νόμος της σιωπής και το αίσθημα προστασίας των κατοίκων, έχει προ καιρού απωλεσθεί.

Από http://crimesonair.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου