5 Δεκεμβρίου 2011

H αστυνομία για τη σπείρα με τα Kαλάζνικοφ

Επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τις συλλήψεις στην Πάλαιρο και την δράση της σπείρας που «χτυπούσε» κοσμηματοπωλεία στην περιοχή. Ποιες υποθέσεις εξιχνιάστηκαν. 

Συνελήφθησαν δυο μέλη της στη Πάλαιρο που κατείχαν δυο Kalashnikov, ένα πιστολι, πυρομαχικά, γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία. Εξιχνιάστηκαν τρεις διαρρήξεις σε χρυσοχοεία και τρεις κλοπές οχημάτων. Η αξία των κοσμημάτων που αφαίρεσαν οι δράστες ανέρχεται στο πόσο των 70.000 ευρώ. 
Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένες αστυνομικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από δυο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 25 και 23 ετών, μια αλλοδαπή υπήκοο Ρουμανίας ηλικίας 29 ετών και άλλα τρία άτομα Αλβανικής υπηκοότητας τα οποία αναζητούνται. Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα κατέχοντας βαρύ οπλισμό, διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές κατ΄ εξακολούθηση σε χρυσοχοεία και οχήματα. 
Ειδικότερα, στις (30-11-2011) το μεσημέρι στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, είχαν συλληφθεί δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 23 ετών αντίστοιχα να κατέχουν δυο Kalashnikov, ένα πιστόλι, πυρομαχικά, γάντια και διαρρηκτικα εργαλεία. Στη κατοχή τους είχε βρεθεί και κατασχεθεί ένα κλεμμένο αυτοκίνητο από περιοχή της Παιανίας με το οποίο οι δράστες τρεις μέρες πριν τη σύλληψη τους είχαν μεταβεί στη Πάργα όπου είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο. (Σχετικό το από 1-12-2011 Δελτίο Τύπου μας). 
Έπειτα από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι τους τελευταίους τρεις μήνες οι δράστες είχαν διαρρήξει δύο ακόμα χρυσοχοεία, στο Αγρίνιο και στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας αντίστοιχα αφαιρώντας κοσμήματα συνολικής αξίας 70.000 ευρώ. Επίσης είχαν αφαιρέσει δυο πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα από την περιοχή του Αιτωλικού και της Βάρης Αττικής. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λευκάδας.  
Οι έρευνες για συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παράνομες πράξεις συνεχίζονται.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο Aλβανοί που είχαν συλληφθεί στην Πάλαιρο και που κατηγορούνται πως με άλλα τέσσερα άτομα διέπραξαν τις κλοπές σε χρυσοχοεία σε Αγρίνιο, Θέρμο και Πάργα. 
Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: 
“Σε συνέχεια των δυο δελτίων τύπου μας για εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου που διέπραττε κατέχοντας βαρύ οπλισμό διαρρήξεις και κλοπές σε χρυσοχοεία και οχήματα, σας γνωρίζουμε ότι οι δυο συλληφθέντες σήμερα το μεσημέρι μετά την απολογία τους στον κ .Ανακριτή Λευκάδας κριθήκαν προφυλακιστέοι”.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου