Ένα παραδοσιακό Ξηρομερίτικο έδεσμα, που μεγάλωσε γενιές και γενιές, σας παρουσιάζουμε σήμερα, την φτωχική αλλά πεντανόστιμη και ιδιαιτέρως θρεπτική και γνωστή σε όλους μας Μπαζίνα.
Για όσους παραμένουν νοσταλγοί και λάτρεις της πατροπαράδοτης ξηρομερίτικης κουζίνας παραθέτουμε εδώ την συνταγή της Ξηρομερίτισσας Ευτυχίας Βενετίκου.
Από την Ευτυχία Βενετίκου
Υλικά:
Καλαμποκίσιο αλεύρι, Νερό, Αλάτι, Βούτυρο, Κρεμμύδια, Τυρί.
Εκτέλεση:
Σε βραστό νερό προσθέτουμε λίγο-λίγο το καλαμποκίσιο αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα ώσπου να πήξει και το κατεβάζουμε από τη φωτιά (καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν ξαπολάει από την κατσαρόλα).
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και το τυρί και τα τσιγαρίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
Μετά τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα, ταυτόχρονα το ανακατεύουμε ώστε το κρεμμύδι το τυρί να πάει παντού.
Καλή επιτυχία και… καλή σας όρεξη!
ΦΩΤΟ PHOTOTSELIOS
APO JHROMERO NEWS
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου