3 Ιανουαρίου 2012

Ένα Λιμενικό Ταμείο σε όλο το Δήμο ζητά η Δημοτική Αρχή.

Την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου στον Δήμο μας ζητά η Δημοτική Αρχή με έγγραφο που εστάλει τόσο στον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και στον πρόεδρο της ΠΕΔ. 

Στο έγγραφο τονίζεται η ιδιομορφία του Δήμου μας να ανήκουν οι δημοτικές ενότητες Μεδεώνος και Ανακτορίου στο Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας ενώ της Παλαίρου στο Νομαρχιακό Λιμενικό ταμείο. Ζητείται δηλαδή το αυτονόητο, ένα Λιμενικό Ταμείο για όλο τον Δήμο και όχι αυτό που συμβαίνει στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και είναι πρωτόγνωρο. Το έγγραφο αναλυτικά παρακάτω: 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόνιτσα 28/12/2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ. 25917
ΠΕΡ.ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
**************************
Δ/νση: Πλατεία Δημαρχείου, Βόνιτσα, 30002
Τηλ: 2643360102
FAX: 2643022556 ΠΡΟΣ: Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου
Γραφείο Γενικού Γραμματέα
κ. Αν. Αποστολόπουλο
Κοιν.: ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας
Γραφείο Προέδρου
κ. Μοσχολιό Παύλο

ΘΕΜΑ: Ίδρυση Λιμενικού Ταμείου.

Κύριε Γενικέ,
Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο σας σχετικά με το μεταβατικό καθεστώς συγκρότησης και λειτουργίας Λιμενικών Ταμείων σας γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα του Καλλικρατικού Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Συγκεκριμένα από τους τρείς συνενωμένους Δήμους οι δύο (πρώην Δήμος Ανακτορίου και πρώην Δήμος Μεδεώνος) ανήκουν στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας (ΦΕΚ 242/Α’/21-10-2003) ενώ ο τρίτος πρώην Δήμος Παλαίρου στο Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο. Αυτό δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής. Δεδομένου ότι δεν προβλέπεται άμεσα η ίδρυση αμιγώς Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων σε επίπεδο Καλλικρατικών Δήμων επιβάλλεται τουλάχιστον η κατ’ εξαίρεση εφαρμογή του άρθρου 244 του ΝΌΜΟΥ 3463/2006 για την συγκρότηση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας δεδομένου της ανωτέρου κατάστασης. Παρακαλούμε για την διαβίβαση του αιτήματός μας στον αρμόδιο Υφυπουργό και ευελπιστούμε να αντιμετωπιστεί θετικά για τον Δήμο μας. 

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

ΑΠΟ e-Βόνιτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου