3 Ιανουαρίου 2012

Η εταιρεία ‘Κορπή’ θα χρηματοδοτήσει εφεδρική γεώτρηση την οποία θα προσφέρει στον Δήμο.

Η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη οικονομικά όχι μόνο για τον λαό αλλά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρήματα δεν υπάρχουν για έργα και οι Δήμοι ελπίζουν πλέον μόνο σε χρήματα που θα έρθουν από Κοινοτικά κονδύλια. 

Έτσι μην έχοντας και πολλές επιλογές για έργα και λύσεις σε κάποια θέματα καθημερινότητας ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Σολδάτος έστειλε επιστολές σε όλες της μεγάλες εταιρείες της περιοχής προκειμένου να συνεισφέρουν και αυτές με κάποιο έργο στον τόπο μας. Πρώτη και χωρίς χρονοτριβές ανταποκρίθηκε ο εταιρεία ‘Κορπή’ η οποία δραστηριοποιείτε στην περιοχή των πηγών στο Μοναστηράκι και η οποία προτίθεται να χρηματοδοτήσει μια νέα γεώτρηση (εφεδρική) ώστε να λειτουργεί σε έκτακτες περιπτώσεις και να λύσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην πόλη μας. 
Οι επιστολές τόσο του κ. Σολδάτου όσο και η απάντηση της εταιρείας παρακάτω: 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόνιτσα 2/12/2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ .
ΠΕΡ.ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣ: 1) NESTLE Α.Ε. Εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ Μοναστηράκι
2) KNAUF Α.Ε. Εργοστάσιο Στάνου Αμφιλοχίας
3) Κλεοπάτρα Μαρίνα Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας
4) Ξενοδοχείο Vounaki Πάλαιρος Αιτωλοακαρνανίας
5) Ανδρομέδα Α.Ε. Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας

ΘΕΜΑ: Κοινωνική προσφορά παγίων εγκαταστάσεων στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. 

Κύριε Διευθυντά, 
Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που καλλιεργείται δια της εταιρίας που προΐσταστε, η συνεργασία με τον Δήμο είναι σημαντικό στοιχείο για την μεγιστοποίηση του οφέλους αυτού. Εν μέσω λοιπόν της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα και την τοπική αυτοδιοίκηση ο σωστός προγραμματισμός δράσεων είναι επιβεβλημένος. Σε αυτό το πλαίσιο παρακαλούμε εφόσον επιθυμείτε να προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής κάποιο έργο κοινής ωφελείας να εξετάσετε την δυνατότητα δωρεάς παιδικής χαράς-αθλοπαιδιάς στον Δήμο μας κατόπιν αμοιβαίας συνεργασίας και επιβεβαίωσης. Πρόκειται για σημαντική προσφορά στα παιδιά της περιοχής που σίγουρα θα κριθεί θετικά όχι μόνο από τον Δήμο αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. 

Με εκτίμηση. 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ 

Επιστολή από την 'Κορπή': 
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
16-12-2011 
Κύριε Δήμαρχε, 
Βάσει των δεδομένων που έχουν προκύψει από την μελέτη του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής της Κορπής, η εταιρεία μας προτίθεται να προχωρήσει όπως έχουμε συμφωνήσει στην ανόρυξη εφεδρικής-συμπληρωματικής γεώτρησης κατάντη την πηγών του Δήμου. Με το εν λόγο έργο, που θα χρηματοδοτήσει η εταιρεία μας και θα είναι προσφορά στην τοπική κοινωνία της περιοχής, θα βοηθήσουμε στην διασφάλιση του υδάτινου ισοζυγίου της περιοχής, αφού θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε εναλλακτικά γεωτρήσεις που δεν επιφέρουν επίπτωση στο ισοζύγιο αυτό. Η συνδρομή της εταιρείας μας συνεχίζεται και πέρα από τη νέα γεώτρηση θα βοηθήσουμε στην οργάνωση, την παρακολούθηση της άντλησης ανά γεώτρηση έτσι ώστε ο Δήμος να ωφεληθεί από τυχόν μειώσεις στο κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. 
Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή,
Κ. Κούτσας (Διευθυντής Νερών Ελλάδας) Γ. Σαρρής (Διευθυντής Εργοστασίου)

ΑΠΟ e-Βόνιτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου