19 Ιανουαρίου 2012

Η Κατούνα γιόρτασε με λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα και εφέτος πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας. 

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμεναρχου μας Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ, ο οποίος ομίλησε επικαίρος, συμμετείχαν αρκετοί Ιερείς της Μητροπόλεώς μας αλλά και άλλων Μητροπόλεων. Το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιερατικού επιτρόπου της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Αναστάσιος Καντάνης, ενώ το Θείο λόγο κήρυξε ο Ιερολογιότατος Διάκονος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Τριπόλεως π. Σαμουήλ. 
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λειτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην κεντρική οδό της πόλεώς μας. 
Τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή μας ο Δήμαρχος Ακτίου-Βονίτσης, Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι των τοπικών Διαμερισμάτων της περιοχής μας, καθώς και πλήθος πιστών από την Κατούνα και από την γύρω περιοχή. 
Το απόγευμα τελέσθηκε Ιερά Παράκληση από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Μακάριο Αντωνόπουλο ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Στη συνέχεια έγινε η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου για την ενορία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νεοχωρίουόπου θα παραμένει προς Ευλογίαν των πιστών. 
Ευχόμαστε ο Άγιος Αθανάσιος να είναι βοήθειά σε όλους μας να ενισχύει και να πρεσβεύει στον Κύριόν μας για την σωτηρία των ψυχών μας. 

Από http://agiosathanasioskatounas.blogspot.com/
και ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου