7 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑΣ...



ΓΡΑΦΕΙ Ο:  ΚΩΣΤΑΣ Θ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ)
 ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑΣ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ κ ΛΙΑΠΗ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ κ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ  κ ΜΩΡΑΪΤΗ.

                             Δήμαρχε κ Αποστολάκη τι συμβαίνει; 
Στις 3-9-2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00  συνεδρίασε το ΔΣ του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας  με μοναδικό θέμα << ¨Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας για το οικονομικό έτος 2013>>.
Οι τρείς Αντιδήμαρχοι κ Στούπας( και Αναπληρωτής Δήμαρχος)  , ο κ Σώζος, και ο κ Τσακάλης στις 13:00 ήταν στο Δημαρχείο στα γραφεία τους . Από το ΔΣ απουσίαζαν. Και οι τρεις ήταν μέλη του προηγούμενου ΔΣ , ο κ Τσακάλης  Αντιπρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής και ο κ Σώζος μέλος της Οικονομικής επιτροπής. Οι δυο αυτοί σημερινοί Αντιδήμαρχοι καταψήφισαν κατά 90 % τις απευθείας αναθέσεις στα έργα και τις προμήθειες και καταψήφισαν τον προϋπολογισμό του 2013 , καθώς και ο κ Αποστολάκης. Τώρα γιατί δεν ήρθαν στο ΔΣ οφείλουν και είναι υποχρεωμένοι να  απαντήσουν.

Ειπώθηκε μετά το  πέρας του ΔΣ από τον κ Δήμαρχο ότι είχαν δουλειά. Μόνο πολιτικά αφελείς μπορούν κάτι τέτοιο να πιστεύουν. Αν αυτό συνέβη όφειλαν να ενημερώσουν το σώμα για τη ψήφο τους στο σημαντικό αυτό θέμα. Οι τρείς Αντιδήμαρχοι οφείλουν να πάρουν θέση για το θέμα δικαιολογώντας δημόσια τη θέση τους και να υποβάλλουν  τις παραιτήσεις τους διευκολύνοντας το   κ Δήμαρχο . Οι λόγοι είναι ουσιαστικοί και απλοί.
1)      Οι Δημότες καταψήφισαν τη πολιτική Σολδάτου- Φερεντίνου και της Δημοτικής τους ομάδας και δεν δικαιούνταν να έχουν θέση ΝΑΙ οι νικητές των εκλογών.
2)      Αν η θέση τους είναι ΟΧΙ , τότε δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα να εισηγούνται και να ψηφίσουν θέματα που καθορίζουν τη ζωή μας. Τους λείπει το θάρρος και η υπευθυνότητα. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Για τους άλλους Δημοτικούς συμβούλους έχουμε
1)ΤΟ ΠΑΡΩΝ για εμάς  είναι μη πολιτική  θέση .
2). κ Λιάπη στο ΔΣ μιλήσατε αρνητικά για τον ισολογισμό , το ΠΑΡΩΝ είναι πολιτική υποκρισία και λαϊκισμός. Κάνατε κακή αρχή και οι ψηφοφόροι σας προφανώς δεν συμφωνούν  με τη θέση σας. Οφείλετε εξηγήσεις.
3)      Στα μέλη της πλειοψηφίας που ψήφισαν ΝΑΙ έχουμε να πούμε ότι οι ψηφοφόροι σας άλλη εντολή σας έδωσαν . Δεν προβληματιστήκατε ότι οι τρεις Αντιδήμαρχοι και ο  κ Προδρομίτης δεν ήρθαν στο ΔΣ . Τράπηκαν σε φυγή. Δεν προβληματιστήκατε για τα ερείπια που παραλάβατε. Αυτά τα ερείπια επικροτήσατε; Δεν ακούσατε για αποφάσεις που προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα; Εγκρίνατε με τη στάση σας την πολιτική ανοχή στα χρέη των μεγαλοωφειλετών που διαχρονικά δεν πληρώνουν .Εγκρίνατε τον πακτωλό χρημάτων που με τις απευθείας αναθέσεις πήγαν στους ημετέρους μέσα στα όρια του Δήμου , αλλά πολλές φορές ανά   την επικράτεια Εγκρίνατε τις αδιαφανείς μεθόδους που δημιουργούν πελατειακές  σχέσεις και κρατούν σε πολιτική ομηρία συνειδήσεις .Σας ενημερώνουμε, εσάς  και τον Δήμαρχο οι δημότες θα πληροφορηθούν σε κατάλληλο χρόνο τα πάντα .Δεν σας είπαν οι δημότες ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν άφαντη και χωρίς έργο; Βέβαια όλα αυτά τα ξέρετε .Στους Δημότες οφείλετε εξήγηση για τη στάση σας.
                                                    Δήμαρχε  κ Αποστολάκη
Ανεξάρτητα τι θα πράξουν οι τρείς Αντιδήμαρχοι οφείλετε να τους αντικαταστήσατε άμεσα . Περιγράψατε την τραγική  οικονομική κατάσταση του Δήμου μέσα στο ΔΣ ακόμα και για οικονομικό παρατηρητήριο μιλήσατε την Παρασκευή. Πάει για οικονομική επιτήρηση;  ο Δήμος και η Δημοτική σας ομάδα είχε αυτή τη στάση; Από τη φιλόξενη τούτη ιστοσελίδα από το καλοκαίρι του 2013 τονίζουμε το απευκταίο τούτο σενάριο. Αν ο Δήμος μπει σε οικονομική επιτήρηση ο αποτυχημένος πρώην Δήμαρχος, ο κ Φερεντίνος και εσείς κύριε Δήμαρχε θα γραφείτε με μαύρα γράμματα στη τοπική αυτοδιοικητική ιστορία. Και για να προλάβω ορισμένους αυλοκόλακες σας, τους ενημερώνω να πληροφορηθούν  από τη διαύγεια για  το   πακτωλό χρημάτων που ξοδεύτηκε όλα τα προηγούμενα 3,5  χρόνια  και τόσο προεκλογικά όσα και μετεκλογικά χωρίς την  ουσιαστική  αντίσταση από τον κ Αποστολάκη. Όλα αυτά οι δημότες θα τα πληροφορηθούν.
Ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας σας χρεώνεστε  πολιτικά την στάση των μελών της. Αυτή δε είναι η πρώτη ουσιαστικά εμφάνιση της  Δημοτικής Ομάδας  μετά την νωπή εντολή . Αυτό ήταν πολιτικό σκορποχώρι. Τέσσερις θέσεις είχε η Δημοτική Ομάδα σας.
ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΠΑΡΩΝ, ΑΠΟΥΣΙΑ .
Βέβαια για την δημοτική ομάδα σας μένουμε παγερά αδιάφοροι . Εκείνο για το οποίο ανησυχούμε είναι ότι είναι η πλειοψηφία και αποφασίζει και επηρεάζει  τη ζωή μας.
Ζητήστε συγγνώμη από τους Δημότες .

                                                     Δήμαρχε κ Αποστολάκη
Μετά το πολιτικό ατόπημα που διαπράξατε (ο νικητής των εκλογών να επιβραβεύει τη πολιτική του ηττημένου) η επόμενη πολιτική κίνηση που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε στην αίτηση που έγινε στις 7-8-2014 από τον κ Μωραϊτη .

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ  ΚΑΙ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους του μόχθου, της εργασίας, του πνεύματος και του πολιτισμού να αφήσουν τους καναπέδες της τηλεόρασης και να γίνουν ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Η εκάστοτε εξουσία διαχρονικά μόνο τους ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες  υπολογίζει . Το σύστημα μας θέλει άμυαλους ,απαθείς,  καταναλωτές.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ_ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ_ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.
ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ.
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
                                Προς ενημέρωση των δημοτών
ΟΧΙ ψήφισαν ο κ Μωραϊτης και ο κ Πάντας.
ΠΑΡΩΝ ψήφισαν ο κ Ασπρογέρακας, ο κ Φραδέλος, η κ Λίτου- Σάλιαρη
και ο κ        Λιάπης
ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ    ο κ Στούπας, ο κ Τσακάλης, ο κ Σώζος, ο κ Προδρομίτης, ο κ Κατσαμπίρης και ο κ Κασόλας.
ΝΑΙ    ψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι.

Αγαπητοί αναγνώστες ο εκάστοτε Δήμαρχος ΔΕΝ ψηφίζει. ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ.
Δήμαρχε κ Αποστολάκη αν είσαστε Δημοτικός Σύμβουλος τι θα ψηφίζατε;

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΡΑΦΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου