1 Φεβρουαρίου 2016

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νιας για την εξέλιξη και χρηματοδότηση των υπό εκτέλεση έργων του ετήσιου προγράμματος της Εφ. Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδος.

Αποτέλεσμα εικόνας για αρχαιοτητες αιτωλοακαρνανιας
Δελτίο Τύπου.
Θέμα: Κοινοβουλευτική παρέμβαση των Βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ για την χρηματοδότηση και την εξέλιξη των υπό εκτέλεση έργων του ετήσιου προγράμματος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος. 
Στη βουλή τέθηκε το ζήτημα της εξέλιξης και της απρόσκοπτης συνέχισης της χρηματοδότησης των αρχαιολογικών ερευνών στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος,  με  δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκύρια, καθώς και τις  προσπάθειες   που καταβάλει η κυβέρνηση για την ανάδειξη της πολιτιστικής  κληρονομιάς του τόπου αλλά και την καταπολέμηση της ανεργίας ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπία για:
-τα έργα που  έχουν συμπεριληφθεί  στα ετήσια προγράμματα δράσης  για τους νομούς Αιτ/νιας και  Λευκάδας.
- τις ενδεχόμενες προτάσεις που  αφορούν στην ένταξη νέων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
- τις πιστώσεις που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο για το έργο με τίτλο  «Αποπεράτωση Οδ. Υποδομών Αυτοκινητόδρομου Ιόνια Οδός από το Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα, ΠΑΘΕ Αθήνα (Α/Κ Μεταμόρφωσης)- Μαλιακός (ΣΚΑΡΦΕΙΑ και Συνδετήριος κλάδος του ΠΑΘΕ Σχηματάρι Χαλκίδα» και  τη φάση που βρίσκεται αυτό.
- και τέλος, για το σχεδιασμό που  αφορά στη συνέχιση της εργασίας  συμβασιούχων, που απασχολήθηκαν στο εν λόγω έργο, για πέντε περίπου χρόνια, μετά τη λήξη των συμβάσεων τους σε άλλο ή παρεμφερές αντικείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου