27 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΡΑΖΗ-ΚΟΤΣΙΚΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΑΖΗ – ΚΟΤΣΙΚΑΣ ΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ ΤΗΣΕΛΛΑΔΟΣ»

Τον Αθανάσιο Ραζη-Κότσικα, τον ένδοξο αρχηγό της Φρουράς των Μεσολογγιτών και εκ των πρωτεργατών της άμυνας της πόλης, η επίσημη Πολιτεία τον αδίκησε, καθώς κατέταξε το όνομά του στα ψιλά γράμματα της Ιστορίας.
Με αυτό το δεδομένο ο Σύλλογος οι φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» είχε προ τριετίας την ιδέα να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση στη μνήμη του.

Προς τούτο πρότεινε στη "Διέξοδο" να υλοποιήσουμε από κοινού την εκδήλωση.

Όπως ήταν φυσικό το Ιστορικό μας Μουσείο με χαρά αποδέχθηκε την πρόταση του "Διονυσίου Σολωμού" και έκτοτε πραγματοποιούμε την εκδήλωση έχοντας, στο τελετουργικό μέρος, και τη συμμετοχή του Ομίλου Παραδοσιακής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος» .

Φέτος η μνήμη του Αρχηγού της Φρουράς θα τιμηθεί, εκτός των άλλων, και με την διενέργεια ενός γραπτού διαγωνισμού που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί μεταξύ μαθητών Λυκείων του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το θέμα του είναι:

«Ο Αθανάσιος Ραζή-Κότσικας αποτελεί ηρωική φυσιογνωμία της Επαναστάσεως του 1821, καθώς υπήρξε οπλαρχηγός της Φρουράς των ενόπλων Μεσολογγιτών .

Μελετήστε και αναλύστε τα στοιχεία που συνθέτουν την ιστορική προσωπικότητά του.

Δημιούργησε ο ίδιος τις συνθήκες της ηρωικής ανέλιξής του ή οι επικρατούσες συνθήκες συνέβαλαν σε αυτή; Εξετάστε τα παραπάνω ενδεχόμενα τεκμηριώνοντας τις απόψεις σας με σχετική επιχειρηματολογία».

ΒΡΑΒΕΙΑ

Βάσει βαθμολογίας θα ανακηρυχθούν τρεις νικητές.

Ο πρώτος θα λάβει έπαινο, χρηματικό βραβείο 400 ευρώ και η εργασία του θα εκφωνηθεί την «Ημέρα του Αρχηγού», στις 20 Απριλίου 2016, στην επίσημη τελετή μέσα στον Κήπο των Ηρώων, μπροστά στην προτομή του Αθανασίου Ραζή–Κότσικα.

Ο δεύτερος θα λάβει έπαινο και χρηματικό βραβείο 300 ευρώ, και

Ο τρίτος θα λάβει έπαινο και χρηματικό βραβείο 200 ευρώ.

Όλες ανεξαιρέτως οι εκθέσεις των μαθητών που θα διαγωνιστούν, θα τυπωθούν σε βιβλίο που θα εκδοθεί με επιμέλεια και δαπάνες του Κοινωφελούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Διέξοδος» και του Συλλόγου οι φίλοι της Μουσικής«Διονύσιος Σολωμός».

Τα χρηματικά βραβεία θα χορηγηθούν από το «ΚΟΡΔΟΣΕΙΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ» και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Για τις λεπτομέρειες του διαγωνσιμού και οποιαδήποτε διευκρινιστική πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της «Διεξόδου» (26310 51260), στα γραφεία του Συλλόγου «Διονύσιος Σολωμός» (26310 51481, 6977141857, 6987057058) καθώς και στην υπεύθυνη φιλόλογο της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης, Μαρίνα Κατσάνου(6984 528061)



Από www.diexodos.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου