2 Φεβρουαρίου 2016

Μήνυση κατά των δημάρχων Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και Ακτίου Βόνιτσας Γ. Αποστολάκη επειδή αρνήθηκαν να δεχθούν τα σκουπίδια του Πύργου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΓ ΥΠΕΣΔΑ του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελο Καπετάνιο, κατά των Δημάρχων Αγρινίου, Γεωργίου Παπαναστασίου και Βόνιτσας - Ακτίου, Γεωργίου Αποστολάκη, επειδή αρνήθηκαν να αποδεχθούν αστικά στερεά απόβλητα των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στους ΧΥΤΑ διαχείρισής τους.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μπόνης 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓEIΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2,
101 83 Αθήνα
Τηλ.: 213 136 4915, 213 136 4916,
213 136 4351, Fax: 213 136 4402
E-mail: pressoffice@ypes.gr
Αθήνα, 02 Φεβρουαρίου 2016


Δελτίο Τύπου


Ενώπιον της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κας Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, σήμερα, 2-2-2016, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, κατέθεσε υπερεπείγουσα μηνυτήρια αναφορά, στρεφομένη κατά των Δημάρχων Αγρινίου, Γεωργίου Παπαναστασίου και Βόνιτσας - Ακτίου, Γεωργίου Θεόδωρου Αποστολάκη,καθώς και κατά των Προέδρων των αντιστοίχων φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων - Φο.Σ.Δ.Α. των Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου (Αγρινίου), Παναγιώτη Στούπακαι Χ.Υ.Τ.Α. Κακοπετριάς (Βόνιτσας), Γεωργίου Κατσαμπίρη. 
Η μηνυτήρια αναφορά κατετέθη διότι, οι προαναφερθέντες, μολονότι υπάλληλοι και τελούντες σε ιεραρχική εξάρτηση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δεν εφάρμοσαν σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της άνω Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Ειδικότερα, δεν αποδέχονται, όπως εντέλλονται με τις άνω, σχετικές αποφάσεις του, αστικά στερεά απόβλητα, των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και των διαμερισμάτων των άνω Δήμων, στους άνω Χ.Υ.Τ.α. διαχείρισής τους, όπως ο κ. Γενικός Γραμματέας τους είχε καλέσει να πράξουν, με επιστολή του και για χρονικό διάστημα, μόνον τριών (3) μηνών, δηλαδή έως ότου αποπερατωθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες και λειτουργήσει ο νέος Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Αμαλιάδας.
Ο κ. Γενικός, εξερχόμενος του μεγάρου του Αρείου Πάγου, έκανε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: 
”Η Δημοκρατία έχει κανόνες και όποιος νομίζει πως μπορεί να εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών και να αντιστρατεύεται την δημοκρατική νομιμότητα, σύντομα θα αντιληφθεί, πως θα υφίσταται άμεσα, τις δυσμενείς για τον ίδιο, νόμιμες συνέπειες των πράξεών του".

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου