20 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ - Κατέθεσε ο κ. ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για φερεντινοσ ευθυμιοσ
ΠΡΟΤΑΣΗ  ΜΟΜΦΗΣ
Κατέθεσε ο κ. ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘ. Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ανοικτός δήμος» και της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου – Βόνιτσας κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή 19 Φεβ. 2016.


Η πρόταση μομφής απευθύνεται :
1ο : Στον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) του Δήμου (3ης διαχειριστικής ενότητας) και δημοτικό Σύμβουλο κ. ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗ Γ., και
2ο : Στο μέλος του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ και αντιδήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας κ. ΣΤΟΥΠΑ ΘΕΟΔ.
            Ζητείται η άμεση παραίτησή τους από το ΦΟΔΣΑ διότι αποφάσισαν την αποδοχή των απορριμμάτων των δήμων ΠΥΡΓΟΥ και Αρχ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ, παρά την προς τούτο ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ την οποία και οι ίδιοι είχαν υπερψηφίσει μόλις λίγες μέρες πριν, γινόμενοι καταυτόν τον τρόπο ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ανακόλουθοι του εαυτού των ως Δημοτικών Συμβούλων.
            Ακολούθησε έντονη συζήτηση σε υψηλούς τόνους επί της ΠΡΟΤΑΣΗΣ, τα κύρια σημεία της οποίας συνοψίζονται περιληπτικά  στα εξής:
·     Αναδείχτηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ο πανικός που κατέλαβε τον δήμαρχο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ  και τα μέλη του ΦΟΔΣΑ που ψήφισαν την αποδοχή των απορριμμάτων, με την κατάθεση εις βάρος τους μηνυτήριας αναφοράς από την κεντρική διοίκηση, σπεύδοντας μετά τούτο να αναιρέσουν προηγούμενη θέση τους στο Δημ. Συμβούλιο και να μην εκτελέσουν ομόφωνη απόφασή του.
·     Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ αναφέρθηκε στην ίδια ακριβώς περίπτωση του δήμου και ΦΟΔΣΑ Αγρινίου, οι οποίοι έμειναν συνεπείς στη ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ και όσο αφορά τη μήνυση εις βάρος τους, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωσή της.
·     Διαπιστώθηκαν οι σοβαρές παραλήψεις και οι λάθος χειρισμοί του θέματος εκ μέρους του δημάρχου και του ΦΟΔΣΑ, οι οποίοι όφειλαν να συγκαλέσουν νέο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την μήνυση, προκειμένου να ληφθεί απόφαση επί του θέματος. Τούτο ΔΕΝ έπραξαν για λόγους που δεν εξηγήθηκαν κατά τη συζήτηση παρά τη μακρηγορία του δημάρχου που ωστόσο ουδείς καταλάβαινε τι έλεγε και ουδεμία απάντηση έδωσε !
·     Καταδικάστηκε εκ μέρους των Συμβούλων της αντιπολίτευσης η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς εκ μέρους των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων. Επισημάνθηκε επίσης ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί ωμή παραβίαση και κατάλυση του ανεξάρτητου θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
·     Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να ανακληθεί η απόφαση του ΦΟΔΣΑ περί αποδοχής των απορριμμάτων, πρόταση που ωστόσο απορρίφτηκε από τη δημοτική πλειοψηφία χωρίς τούτο να αιτιολογηθεί έστω και κατελάχιστον.
            Ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία η δημαρχιακή πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση μομφής, όπως εξ άλλου ήταν αναμενόμενο από αυτή τη Δημοτική Αρχή !
            Το σημαντικότερο ωστόσο της όλης διαδικασίας της συζήτησης που διεξήχθη και της απόρριψης της πρότασης μομφής,  δεν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, είναι η ανάδειξη της ανεπάρκειας και ασυνέπειας του κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ και της Δημοτικής του Αρχής να προστατέψει τα συμφέροντα των δημοτών, να εξασφαλίσει συνθήκες ΜΗ  Ρύπανσης του περιβάλλοντος και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το δήμο !
Βόνιτσα 20 Φεβ. 2016
Δημοτική Παράταξη «Ανοικτός Δήμος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου