23 Φεβρουαρίου 2016

Σε δέκα μέρες θα ξεκινήσει η μεταφορά σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Παλαίρου

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα είναι έτοιμος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο δήμος του Πύργου, για να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων και ταυτόχρονα η μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Παλαίρου του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, που έχει δηλώσει πως μπορεί να δεχθεί 3.500 τόνους σκουπιδιών από τον δήμο του Πύργου και ακόμα 1.000 τόνους από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Μέχρι στιγμής τα σκουπίδια των δύο περιοχών παραμένουν αμάζευτα και ειδικά για τον δήμο του Πύργου, «κρατούν» στην ίδια εικόνα την περιοχή.
Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του, για το θέμα, ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Σεϊντής, η όλη διαδικασία καθυστερεί εξαιτίας κάποιων γραφειοκρατικών δυσκολιών, ωστόσο, η δημοτική αρχή και η υπηρεσία Καθαριότητας, θα είναι σε θέση να ξεκινήσει την αποκομιδή μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, όπου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται.

Ο κ. Σεϊντής, εξήγησε, πως μέχρι να ξεκινήσει η αποκομιδή για τον ΧΥΤΑ Παλαίρου, τα σκουπίδια θα παραμένουν στους δρόμους καθώς ο δήμος δεν έχει λάβει το «πράσινο φως» για τη μεταφορά 1.500 τόνων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας, μια σύμβαση που έχει ήδη υπογραφεί και για την οποία έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.
«Είχαμε μια σύμβαση έτοιμη για την Ιστιαία για 1.500 τόνους η οποία δεν έχει καν ξεκινήσει. Υπάρχει ανάδοχος, έτοιμη μεταφορική εταιρεία και για κάποιους λόγους που επικαλούνται οι εκεί διοικούντες των ΧΥΤΑ δεν μας έχουν επιτρέψει να πάμε ούτε ένα κιλό σκουπίδια. 
Εμείς επίσης, είμαστε σε μια προγραμματική σύμβαση με την Πάλαιρο του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και μιλάμε για 3.500 τόνους σκουπίδια η οποία θεωρώ και ευελπιστώ πως στο προσεχές δεκαήμερο θα είναι έτοιμη, είναι θέμα διαδικαστικό για να ξεκινήσει. Μέχρι την στιγμή που θα ξεκινήσει η σύμβαση δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε από την στιγμή που δεν μας παίρνουν και στην Ιστιαία, την ήδη έτοιμη σύμβαση που έχουμε», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σεϊντής.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, σημείωσε πως σε αναμονή είναι και η εκτέλεση της απόφασης για την μεταφορά 3 χιλ. τόνων σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Στράτου Αγρινίου, εκφράζοντας την ελπίδα, πως ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Παπαναστασίου, θα καταλάβει και θα προσφέρει την βοήθειά του στον δήμο του Πύργου.
«Δεν είπαμε να μας παίρνουν μια ζωή τα σκουπίδια, προχωρήσαμε σε ενέργειες για να βρούμε μια λύση για δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί το εργοστάσιοπου θα δώσει λύση στο Νομό και όχι μόνο στον δήμο. Πιστεύω πως αν ο ΧΥΤΑ Αγρινίου δεν μας δεχθεί θα βρεθεί κάποιος άλλος που θα βρεθεί», σχολίασε ο κ. Σεϊντής.

Από http://www.patrisnews.com/
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου