13 Φεβρουαρίου 2015

5.000 ευρώ για γάλα στo εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο διαύγεια (μόλις προχθές: 6/02/2015) για το έτος 2014, ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του με το ποσό των 5.000 ευρώ για αγορά γάλακτος για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό και τους επιβλέποντες μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας. 
Με… συνοπτικές διαδικασίες (με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης), οΔήμαρχος Γεώργιος Αποστολάκης, έδωσε σε επιχειρηματία της Βόνιτσας, στονΜπουρσινό Νικόλαο «SUPER MARKET PROTON» σύμβαση ύψους 4.990,08 περίπου ευρώ, για την προμήθεια γάλατος για τους εργαζομένους. 
Σύμφωνα με τις συμφωνηθέντες τιμές, η τιμή 1 λίτρου γάλακτος (Κυτίου) από το μεγάλο σούπερ μάρκετ είναι 1 ευρώ.
Έστω ότι ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας προμηθευτεί το γάλα με τιμή λιανικής, θα αγοράσει 5 τόνους (5.000 λίτρα) γάλακτος για τους υπαλλήλους της υπηρεσίας τεχνικών έργων μόνο για ένα έτος. 
Αλήθεια πόσους εργατοϋπαλλήλους απασχολεί η υπηρεσία τεχνικών έργων του δήμου και πόσο γάλα θα πρέπει να πίνουν κάθε ημέρα για να καταναλώσουν τους 5 τόνους!!
Σε μια εποχή που μαστίζει η κρίση την Ελληνική κοινωνία θα ήταν φρόνιμο να διατεθεί το γάλα, στα παιδιά των δημοτικών σχολείων του δήμου πουυποσιτίζονται ή στα παιδάκια που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς ή στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στα ΚΑΠΗ.
Και κάτι τελευταίο: Την ώρα που οι κτηνοτρόφοι της Κατούνας, του Μοναστηρακίου, του Θυρρείου, κ.α. δίνουν έναν διαρκή και άνισο αγώνα οικονομικής επιβίωσης, γιατί πρέπει να δίνουμε στους υπαλλήλους γάλα μεγάλων εταιρειών από μεγάλα SUPER MARKET;

Δείτε την απόφαση του Δήμου όπως αναρτήθηκε στη διαύγεια…










ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου