26 Φεβρουαρίου 2015

Βαριές ποινές πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη για το ναυάγιο της Παλαίρου

Στο Πρωτομελές Εφετείο Κακουργημάτων του Αγρινίου «ξαναζωντάνεψε» η τραγωδία που είχε σημειωθεί στην θαλάσσια περιοχή της Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, και συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Σήμερα κάθισαν στο ειδώλιο οι υπαίτιοι της τραγωδίας και συγκεκριμένα τα τρία αδέρφια από την Κωνωπίνα Ξηρομέρου (21, 25 και 27 ετών) και η μητέρα τους, ένας 32χρονος Aιγυπτιακής καταγωγής που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος καθώς και ο οδηγός του σκάφους ένας 59χρονος Σύριος.
Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν για τον Αιγύπτιο και τα δύο αδέρφια από το Ξηρόμερο 27 και 25 ετών να καταδικαστούν για τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα οι οποίες επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης. Για τον μικρότερο αδερφό και τη μητέρα του πρότεινε καταδίκη για απλή συνέργεια, κατηγορία για την οποία ανώτατη ποινή είναι τα 10 χρόνια.
Όσον αφορά τον Σύριο οδηγό του σκάφους, υποστηρίχθηκε ότι οδηγούσε κατόπιν εντολής της αστυνομίας προκειμένου να αποκαλυφθεί το κύκλωμα και προτάθηκε αθώωση.
Τέλος για τον άνδρα που φέρονταν ότι οδηγούσε το βαν που μετέφερε του μετανάστες στο σκάφος δεν προέκυψαν στοιχεία και προτάθηκε αθώωση.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Μαρτίου, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ώστε να παρθεί η απόφαση.
Ως γνωστόν 27 άτομα επιβιβάστηκαν τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου του 2013 σε σκάφος από την Πάλαιρο, με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ιταλία και να αναζητήσουν εκεί μια καλύτερη ζωή, ωστόσο το ταξίδι τελείωσε νωρίς όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 12 άτομα ανάμεσά τους και τέσσερα μικρά παιδιά.

Από http://cityvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου