17 Φεβρουαρίου 2015

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Ο Δήμος βούλιαξε οικονομικά

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΧΓΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Δήμαρχε κ Αποστολάκη, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ο Δήμος βούλιαξε οικονομικά.
Σεβαστείτε την αντίθετη άποψη. Ο διάλογος δεν έβλαψε  ποτέ κανέναν.
Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.                    

 Δήμαρχε κ Αποστολάκη , δυστυχώς δεν διδαχθείτε τίποτε από τα λάθη του παρελθόντος  , ούτε είστε πολιτικά ανεξάρτητος.

Δήμος λάφυρο του νικητή των εκλογών ή  βάθρο της Δημοκρατίας και ατμομηχανή της ανάπτυξης ;

Πέρασαν σχεδόν πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Χρόνος μικρός για απολογισμό ,αλλά αρκετός για την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων .
Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα πολιτεύονται με τρόπο που δίνουν την εντύπωση ότι ο Δήμος είναι λάφυρο τους. Μας έλεγαν ότι είναι ανεξάρτητοι πολιτικά. Οι μεταγραφές στη κεντρική πολιτική σκηνή χωρίς ντροπή , είχαν προάγγελο τις μεταγραφές που έγιναν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο δικό μας δήμο συνυπάρχουν στην πλειοψηφία εκπρόσωποι την νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας με τους εκπροσώπους του εκσυγχρονισμού!!!!!. Στη μειοψηφία συνυπάρχουν , ότι έχει απομείνει από τη δημοτική ομάδα του πρώην αποτυχημένου Δημάρχου και ο στρατηγός που είχε υψώσει τη σημαία της κάθαρσης.Ενώ καταψήφισε όλα τα κύρια γνωρίσματα της πολιτικής του κ Σολδάτου και του κ Φερεντίνου, λίγο πριν τις εκλογές πείσθηκε από το όραμα του κ Φερεντίνου!!!

Η πλειοψηφία  και η μείζονα αντιπολίτευση εκπροσωπούν στο Δήμο μας το μνημόνιο .Την πιο  σκληρή πολιτική ενάντια στους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας.( Βλέπε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη μέσω της ΔΕΗ και όχι μόνο). Δεν είναι πολιτικά ανεξάρτητοι όπως παρουσιάστηκαν υποκριτικά  πριν τις δημοτικές εκλογές.

Οι Δημότες γνωρίζουν  ποιούς εννοώ.  Η συγκολλητική ουσία της πλειοψηφίας  είναι μόνο  η εξουσία και τα αγαθά που προέρχονται από αυτή . Εσείς αγαπητοί αναγνώστες που διαβάζετε το άρθρο αυτό τι λέτε; Έτσι δεν είναι; Δικαιούστε να μένετε απαθείς ; Παρακαλώ , προβληματιστείτε ,αντιδράσετε. Το  Δήμο μας τον χρεοκόπησαν .Τον έφεραν στα πρόθυρα οικονομικής επιτήρησης.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη στις προηγούμενες Δημοτικές  εκλογές που χάσατε δεχθήκατε μια προσωπική επίθεση , που βάση της ήταν οι απευθείας αναθέσεις που κάνατε σε ημετέρους πολιτικά και όχι μόνο.
 Συνεχίζετε τους πέντε αυτούς μήνες την ίδια πολιτική και βέβαια λαφυραγωγοί εκτός των ημετέρων είναι και μερικοί παντός καιρού και κατάστασης. Δεν διδαχθήκατε τίποτε από τα λάθη σας .
Οι απευθείας αναθέσεις προβλέπονται ορθά   σε έκτακτες περιπτώσεις όπως σεισμοί,  πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ. Η προμήθεια  καυσίμων ,  υγρομέτρων, ηλεκτρολογικού υλικού, ειδών ευπρεπισμού και καθαριότητας, σωλήνων ύδρευσης , σωλήνων αποχέτευσης, ειδών για βάψιμο , ειδών συντήρησης δεξαμενών, ειδών περίφραξης, επίπλων ,γραφικής ύλης , χαρτί για φωτοτυπίες κλπ δεν είναι έκτακτη ανάγκη. Δεν χρειάζεται να γίνει  κατάτμηση και απευθείας ανάθεση .
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

Η συντήρηση των αγροτικών δρόμων, η συντήρηση και καθαριότητα χώρων, η συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, η συντήρηση του βιολογικού όπου υπάρχει  κλπ δεν χρειάζονται να δίνονται με απευθείας αναθέσεις.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη  τα περί πληρωμών εργατών, τα περί τόνωσης της τοπικής αγοράς είναι  δικαιολογίες που μόνο γέλιο προκαλούν. Υποδείξετε μου μερικούς εργάτες  που  ζουν , που έγιναν πλούσιοι από τα μεροκάματα του Δήμου.  Εκμεταλλεύεσθε την ανάγκη των Δημοτών και με μεθόδους αναλόγων των κομματαρχών των κομμάτων που ανήκετε εσείς και η Δημοτική σας ομάδα βαδίζετε στα ίδια μονοπάτια των προηγουμένων. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Πολλά ,μα παρά  χρήματα την προηγούμενη δημοτική περίοδο, αλλά και αυτούς τους πέντε μήνες έφυγαν σε προμηθευτές μέσα στα όρια του Δήμου και  ανά την επικράτεια. Οι Δημότες σε κατάλληλο πολιτικό χρόνο θα μάθουν πολλές λεπτομέρειες . Οι προμήθειες σε ποσότητα και χρήματα σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Δήμου. Στο σημείο αυτό είναι υπόλογοι οι προηγούμενοι , αλλά και εσείς κ Δήμαρχε.

Δήμαρχε κ Αποσολάκη εσείς  και η Δημοτική σας διακατέχεστε από τη  τάση ότι ο Δήμος , σας ανήκει ως νικητές των εκλογών. Εσείς δύο φορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είπατε<< Εμείς κερδίσαμε τις εκλογές και στο τέλος της πενταετίας θα μας κρίνουν οι Δημότες>> , το ίδιο επανέλαβαν τουλάχιστον δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι σας. Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ Στούπας  μου αφαίρεσε ενώπιον σας στην επιτροπή Διαβούλευσης . το λόγο γιατί έλεγα πολλά,  όπως είπε. Αντί να τον επαναφέρετε στη τάξη , τον κρατάτε στη θέση του . Στη τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ο Αντιδήμαρχος κ Σώζος μου είπε όταν πήγα να κάνω μια ερώτηση  <<Εδώ μπορείτε να παρευρίσκεσθε χωρίς να μιλάτε>>. Προς ενημέρωση των Δημοτών η οικονομική επιτροπή συνεδριάζει στο γραφείο του Δημάρχου . Έπρεπε να συνεδριάζει στο χώρο συνεδρίασης του ΔΣ .
κ Δήμαρχε γιατί από τον πρώην Δήμο Παλαίρου-Κεκροπίας δεν υπάρχει τακτικό μέλος στην τόσο σημαντική οικονομική επιτροπή; Εσείς δημοτικοί σύμβουλοι από τον πρώην Δήμο Παλαίρου- Κεκροπίας πως το ανέχεστε; Αυτό συμφωνήσετε στα προσυμβούλια σας. Έχετε την πλήρη πολιτική ευθύνη.
 Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μου δίνεται ο λόγος ( μόνο κατόπιν έντονης επιμονής μου ,  μιλάω ) γιατί σας ενοχλούν οι θέσεις μου και οι προτάσεις μου , όπως ενοχλούν και τα συμφέροντα των ολίγων οικονομικά ισχυρών  που πολιτικά εκπροσωπείτε.
Παρότι  ο κώδικας  Δήμων  και Κοινοτήτων    ρητά αναφέρει ότι  <<  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διευκολύνει τους Δημότες να λένε την άποψη τους>>.  Αυτό δεν γίνεται τυχαία απέναντι στο πρόσωπο μου .Σας ενοχλούν αυτά που λέω και οι πολιτικές μου θέσεις. Ο λόγος είναι απλός.
Τα συμφέροντα τα δικά  σας και μιας μερίδας δημοτών που φανατικά σας στήριξαν στις εκλογές είναι διαμετρικά αντίθετα με αυτά που θέλω να πω . Αν νομίζετε εσείς και οι άλλοι της Δημοτικής Ομάδας σας ότι θα με κουράσετε και θα τα παρατήσω σας πληροφορώ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΤΕ.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη,  χωρίς να έχουν την αποκλειστική ευθύνη οι υπάλληλοι,  με ταλαιπωρείτε στη χορήγηση χαρτιών που ζητώ από το Δήμο. Έχετε κανένα λόγο κ Δήμαρχε  που θέλετε να κρύψετε κάτι; Φαντάζομαι (χωρίς να το αποκλείω) πως δεν έχετε. Είτε το θέλετε , είτε όχι ,ανεξάρτητα,  του  χρόνου που ξοδεύω, από έξοδα που κάνω από τη τσέπη μου, από το κίνδυνο λόγω της μετακίνησης από το Μεσολόγγι που διαμένω , τις πληροφορίες και τα έγγραφα που ζητώ με αιτήσεις εγώ θα τις παίρνω. Μη χρησιμοποιείτε λοιπόν αστεία επιχειρήματα .Δεν καταλαβαίνω από αυτά. Ούτε τα παρατάω στη μέση .

Την δημοτική αυτή περίοδο (και όχι μόνο)   θα με έχετε απέναντι πολιτικά. Σε λίγο που θα ανοίξουν τα μεγάλα θέματα της ανάπτυξης εκεί θα δώσουμε μεγάλες πολιτικές μάχες σε όλα τα  επίπεδα . Ο Δήμος ανήκει σε όλους . Ο Δήμαρχος , η Δημοτική του ομάδα και η αντιπολίτευση οφείλουν να ακούν  τις γνώμες των Δημοτών και μετά να αποφασίζουν . Το πολιτικό παιχνίδι στη Δημοκρατία έτσι παίζεται .
Ανοιχτά, με διαφάνεια, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με χρηστή διοίκηση και  με σεβασμό του δημοσίου χρήματος.

Κύριε Δήμαρχε  απαντήστε σύντομα και ευθέως  στα παρακάτω
1)      Τι ακριβώς παραλάβατε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή; Η καθυστέρηση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι μεθόδευση εκ μέρους σας .Περιμένουμε να μάθουμε τους λόγους που κάνατε αυτή τη μεθόδευση. Ευθέως σας λέμε ότι η δημοτική σας ομάδα δεν θα ψήφιζε τον απολογισμό-ισολογισμό του 2013 αν τους λέγατε την αλήθεια που εσείς ξέρατε για την οικονομική  κατάσταση του Δήμου. Αν καταψηφίζονταν ο απολογισμός-ισολογισμός του 2013 στον δήμο θα γίνονταν διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος. Οι τρείς Αντιδήμαρχοι ήξεραν,  και για το λόγο αυτό δεν ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο . Δεν είχαν το πολιτικό θάρρος και ανάστημα ούτε της θετικής, ούτε της αρνητικής ψήφου. Λάκισαν και εσείς τους διατηρείτε στις θέσεις τους. Αυτές τις συμφωνίες κάνετε προεκλογικά ;

 Αγαπητοί Δημότες αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα . Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

2)      Ο Ειδικός Συνεργάτης ( δεν γνωρίζω ούτε στην όψη)  του πρώην Δημάρχου είχε αμοιβές της τάξης των 29.800 ευρώ ετησίως. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του Δήμου που μου δόθηκε ύστερα από μια απίστευτη ταλαιπωρία από τις υπηρεσίες του Δήμου. Αλλά για αυτό θα γράψουμε άλλη φορά.
Οι δύο Ειδικές Συνεργάτιδες που προσλάβατε εσείς,  αμείβονται η κάθε μία με 29.800 ευρώ ετησίως; Αν ναι , πείτε μας,  ποια διάταξη το προβλέπει; Αν όχι, τι θα κάνετε με την αμοιβή του πρώην Ειδικού Συνεργάτη; Ποια είναι η  ετήσια αμοιβή των Ειδικών Συνεργάτιδων του Δημάρχου ;  ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.

3)      Ο Χ.Υ.Τ.Α κ Δήμαρχε λειτουργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα; Σε μία από τις πολλές επισκέψεις που έκανα πέριξ του χώρου είδα και κατέγραψα πολλές αστοχίες . Γι αυτά θα γράψουμε προσεχώς.
 Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  σας προτρέπω  να πάτε μία βόλτα στο Χ.Υ.Τ.Α και στο λιμάνι της Πογωνιάς.

4)      Είναι αλήθεια κ Δήμαρχε μετά τα 500.000 ευρώ χρέος του Δήμου προς τον εργολάβο των ΧΥΤΑ ήρθε προσφάτως απαίτηση της ΔΕΗ για χρέος 307.000 ευρώ . Ταυτόχρονα όλη αυτή τη χρονική περίοδο πακτωλός χρημάτων πηγαίνει σε απευθείας αναθέσεις.

κ Δήμαρχε αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείτε να μας ενημερώσετε για όλα .Τι ακριβώς παραλάβατε; Στο Δήμο χρειάζεται διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος από τη σύσταση του και όχι μόνο.


5)      Κύριε  Δήμαρχε , Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι αν το θελήσετε , έχω για σας ένα φάκελο που περιέχει έγγραφα επίσημα που αφορούν την κατάληξη του αγωγού του βιολογικού καθαρισμού Παλαίρου-Δέπος-Πογωνιάς . Αυτός δημιουργήθηκε ύστερα από δουλειά μου  δεκατεσσάρων μηνών .
Το θέμα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή.

                              ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ.

            Ο ΟΡΜΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ _ ΠΟΓΩΝΙΑΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ                          ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ    ΚΑΙ ΘΑ   ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟΣ.  
                  ΑΝΗΚΕΙ στις ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.  
  
6)      Παρακαλώ τα μέλη του ΔΣ να διαβάσουν τον κώδικα Δήμων και κοινοτήτων και το νόμο για το Καλλικράτη. Στον Πρόεδρο του ΔΣ τονίζω ότι έχει αρμοδιότητες που αφορούν τα θέματα της ημερησίας διάταξης των συνεδριάσεων και δεν κάνει κουμάντο μόνο ο Δήμαρχος όπως μου είπε.
7)      Δυστυχώς αγαπητοί Δημότες πολλοί πρόεδροι( όχι όλοι)  των τοπικών συμβουλίων δεν πατάνε στις συνεδριάσεις του ΔΣ. Διαβάστε κύριοι και μάθετε τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις σας. Ακόμα και στο τεχνικό πρόγραμμα , στο προϋπολογισμό και σε θέματα που αφορούν τα χωριά απουσιάζετε. Μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για σας και τα χωριά που εκπροσωπείτε.

8)      Με το χέρι στη καρδιά κ Δήμαρχε απαντήστε. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη των διαμερισματικών συμβουλίων , τα μέλη των τοπικών συμβουλίων πριν ορκιστούν, όφειλαν χρήματα στο Δήμο; Ο Κώδικας προβλέπει πληρωμή των οφειλών πριν την ορκωμοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου