16 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Βαρεμένος: Με τη διοίκηση του ΙΚΑ για ρύθμιση των οφειλών του ΓΟΕΒ

Συνάντηση με τον διοικητή και τον υποδιοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο και Γιάννη Θεωνά, είχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, συνοδεύοντας τον πρόεδρο και τον αναπληρωτή διευθυντή του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Αχελώου, κ. Κώστα Βήτα και Βλάσση Σφυρή.

Οι εκπρόσωποι του ΓΟΕΒ έθεσαν στη διοίκηση του ΙΚΑ το θέμα της ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών προκειμένου ο Οργανισμός, ανταποκρινόμενος στις υποχρεώσεις του, να μπορέσει ταυτόχρονα «να αναπνεύσει» οικονομικά, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και των ΤΟΕΒ, και να ανταποκριθεί στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού.

Ο διοικητής και ο υποδιοικητής του ΙΚΑ διαβεβαίωσαν τους συνομιλητές τους ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, που θα αντιμετωπίζει ριζικά το πρόβλημα με ικανό αριθμό δόσεων αποπληρωμής και σημαντική μείωση των προσαυξήσεων.


Ο Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε, επίσης, με τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου και συζήτησε μαζί του το πρόβλημα της άρδευσης στην περιοχή της Μακρυνείας. Η διοίκηση του ΓΟΕΒ προσπαθεί να εξασφαλίσει την επαναλειτουργία των αντλιοστασίων, η κατάσταση ωστόσο του κεντρικού αγωγού θέτει σοβαρά εμπόδια. Ο βουλευτής ρώτησε τον δήμαρχο αν ο Δήμος, προσωρινά έστω, μπορεί να αναλάβει τη συντήρηση του κεντρικού αγωγού ώστε να αποκατασταθεί η άρδευση των καλλιεργειών, κάτι που εκείνος αποδέχθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου