6 Φεβρουαρίου 2015

Διάλεξη με θέμα την Αρχαία Πάλαιρο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

Διάλεξη επιστημονικού, αρχαιολογικού περιεχομένου θα γίνει την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στο αμφιθέατρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στις 19.00 με θέμα "Το χρονικό της ανάδειξης τριών αρχαίων πόλεων της Αιτωλοακαρνανίας, Πάλαιρος, Οινιάδες και Πλευρώνα". Την διάλεξη θα πραγματοποιήσει ο Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού Δρ. Λάζαρος Κολώνας.
Δύο ομιλίες και ένα σεμινάριο έχουν προγραμματιστεί τον Φεβρουάριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.
Δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στονέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών.
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στις 19.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Μουσείου θα μιλήσει ο Ιωάννης Πούλιος, αρχαιολόγος – σύμβουλος πολιτισμικής διαχείρισης και βιώσιμης ανάπτυξης, ο οποίος διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου – Ε.Α.Π.

Το θέμα που θα αναπτύξει ο Δρ. Ιωάννης Πούλιος είναι «Το παρελθόν στο παρόν, προς ένα καινοτόμο μοντέλο διαχείρισης πολιτισμικής κληρονομιάς, το παράδειγμα των Μετεώρων».
Ο καθηγητής κ. Πούλιος θα δείξει πως ένας ζωντανός θρησκευτικός χώρος με διαρκώς αυξανόμενες βιοτικές και λειτουργικές ανάγκες μπορεί να είναι συγχρόνως και αρχαιολογικός χώρος υπό καθεστώς προστασίας καθότι μνημείο της UNESCO και παράλληλα ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η 2η προγραμματισμένη διάλεξη επιστημονικού, αρχαιολογικού περιεχομένου θα γίνει την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στο αμφιθέατρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στις 19.00 με θέμα «Το χρονικό της ανάδειξης τριών αρχαίων πόλεων της Αιτωλοακαρνανίας, Πάλαιρος, Οινιάδες και Πλευρώνα. Την διάλεξη θα πραγματοποιήσει ο Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού Δρ. Λάζαρος Κολώνας.

*Να προσθέσουμε πως το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαίας θα προσφέρει στους επισκέπτες του Μουσείου μία σεμιναριακή περιήγηση με τίτλο «Ματιές στα γλυπτά του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών». Η συμμετοχή στο σεμινάριο θα είναι δωρεάν κατόπιν τηλεφωνικής δήλωσης.
1η Ομάδα στις 10.30 το πρωί και 2η ομάδα στη 13.00 το μεσημέρι. Μέγιστος αριθμός ανά ομάδα – 15 άτομα. Υπεύθυνη σεμιναρίου – Δρ. Έλενα Παρτίδα.

Από http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου