19 Φεβρουαρίου 2015

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης για τους Υδρογονάνθρακες της Δυτικής Ελλάδας

Για την Αιτωλοακαρνανία έχει καταθέσει το ενδιαφέρον της μόνον η Energean.
Στα επόμενα στάδια του διαγωνισμού για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρείς χερσαίες περιοχές της Δ. Ελλάδας, προχωρά με γοργούς ρυθμούς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Έχει ήδη συγκροτηθεί και πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών που έχουν υποβληθεί, ως γνωστόν, από τους ελληνικούς ομίλους ΕΛΠΕ και Energean Oil.
Οι αιτήσεις των «μνηστήρων» θα κριθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2289/1995 και «υπό το πρίσμα της συνεχούς, εμπεριστατωμένης, αποτελεσματικής και ασφαλούς έρευνας για τον εντοπισμό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στην Ελληνική Επικράτεια και την εκμετάλλευση αυτών των πόρων, λαμβάνοντας όμως σοβαρά υπόψη τα Περιβαλλοντικά θέματα» όπως υποστηρίζει το Υπουργείο.
Οι δύο όμιλοι, εάν οι αιτήσεις τους πληρούν τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια, θα κληθούν να διαπραγματευθούν ανταγωνιστικά για την περιοχή της Άρτας – Πρέβεζας, την οποία διεκδικούν και οι δύο.
Οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν βάσει των ανταγωνιστικών στοιχείων και η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου. Για την Αιτωλοακαρνανία έχει καταθέσει το ενδιαφέρον της μόνον η Energean, και για την Βορειοδυτική Πελοπόννησο μόνον τα ΕΛΠΕ.
Για τις περιοχές αυτές οι προσφορές θα αξιολογηθούν αυτόνομα και η αξιολόγηση θα έχει επίσης τελειώσει εντός τριμήνου.
Το υπουργείο θα συνάψει χωριστές συμβάσεις για κάθε περιοχή προς παραχώρηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον διεθνή διαγωνισμό.

Από http://www.ypodomes.com/
http://agriniotimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου