15 Φεβρουαρίου 2015

Σε τουρκικά χέρια η Μαρίνα Λευκάδας

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΟΥΒΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Μετά την πλειοψηφία των μετοχών που απέκτησε εδώ και δύο περίπου χρόνια, η τουρκικών συμφερόντων εταιρία Dogus, του Τούρκου μεγιστάνα Φερίτ Σαχένκ,εξαγόρασε ένα επιπλέον ποσοστό 21,76% της "Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι".
Μετά την εξαγορά, η Dogus διαθέτει πλέον του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας που διαχειρίζεται πέντε ελληνικές μαρίνες υψηλού ενδιαφέροντος και στρατηγικής σημασίας, εκ των οποίων του συνόλου των μαρίνων Γουβιών και Λευκάδας.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
Ιδιοκτήτης της Dogus είναι ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος Φερίτ Σαχένκ, ενώ ο όμιλος αποτελείται από 200 εταιρείες με 35.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Συμμετέχει σε κοινή εταιρεία με τη Lamda Development συμφερόντων Μπόμπολα, με στόχο τις επενδύσεις στον τουρισμό, στην οποία έχει εισφερθεί το 50% της μαρίνας Φλοίσβου που διαχειρίζεται η Lamda ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 κατείχε την πλειοψηφία της ιδιοκτησίας (και τον απόλυτο έλεγχο) της MedMarinasτου ομίλου Κυριακούλη που εκμεταλλεύεται τις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας και Καλαμάτας.
Ο Φερίτ Σαχένκ είναι κάτοικος Κωνσταντινούπολης παντρεμένος με Αμερικανίδα, με την οποία έχει και έναν γιο. Είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία με προσωπική περιουσία πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με την τελευταία λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό «Forbes» κατατάσσεται στην 395η θέση της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.
Ο όμιλος Dogus, ελέγχει μεταξύ άλλων διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα στην Τουρκία, όπως το NTV, το StarTv, το CNBC-eκ.ά., ενώ εκδίδει την τουρκική έκδοση του περιοδικού National Geographic και του Vogue. Επίσης, αντιπροσωπεύει 14 μάρκες αυτοκινήτων ανάμεσα στις οποίες είναι η Lamborghini, η Bugatti, η Porsche, η Bentleyκαι η Audi.
Υπό τον έλεγχό του βρίσκονται τα ξενοδοχεία Grand Hyatt, Park Hyattκαι Maritim Hotel Grand Azur στην Τουρκία ενώ στον κατασκευαστικό τομέα, έχει αναλάβει τμήμα της κατασκευής της γραμμής 1 του Μετρό της Σόφιας και συμμετέχει στην υλοποίηση του αεροδρομίου στο Κίεβο.

ΑΠΟ CORFU PRESS
http://allnews-epirus.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου