11 Φεβρουαρίου 2015

Η εορτή του τοπικού Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος στα Σκλάβαινα Παλαίρου

του Χρήστου Σολδάτου
Σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας και ιερής κατάνυξης τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, εις μνήμην του τοπικού μας Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος του νεοφανούς,  που μαρτύρησε μαζί με τους πέντε συμμοναστές του στα Σκλάβαινα του Δ. Ακτίου – Βόνιτσας, κοντά στην Πάλαιρο. 

Η Ιερά Ακολουθία τελέσθηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος, που βρίσκεται στο χώρο του μαρτυρίου του και χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑΣ.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ.ΚΟΣΜΑΣ, τόνισε την αναγκαιότητα να γίνουμε και εμείς σύγχρονοι ομολογητές, όπως άλλως τε ο Άγιος Βλάσιος ο οποίος μαζί με τους συμμοναστές του, αρνήθηκε τις προκλήσεις, τις πιέσεις και τις απειλές των πειρατών και έφθασε μέχρι μαρτυρίου για την αγάπη του Χριστού. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σύντομα να πραγματοποιηθεί από το Σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, η επίσημη αγιοκατάταξη του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος.
Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΚΟΣΜΑΣ, αφού ευχαρίστησε το πλήθος των πιστών που παρά το τσουχτερό κρύο προσήλθαν για να τιμήσουν τον τοπικό Άγιό μας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον σεβαστό γέροντα και ιεροκήρυκα Αρχιμ. π. Αυγουστίνο Κατσαμπίρη ο οποίος έγραψε, παρουσίασε και εγνώρισε σε όλους μας τον Άγιο Βλάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου