9 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σύσκεψη της Κ.Ο. Ακτίου - Βόνιτστου ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του Δ.Σ. στο Δημαρχείο της Βόνιτσας με θέμα την εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι παρευρισκόμενοι, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ που έδωσαν τη μάχη για την ισχυροποίηση του Κόμματος στις εκλογές, συζήτησαν εφ' όλης της ύλης: για τις πολιτικές εξελίξεις, για τον προγραμματισμό της κομματικής δραστηριότητας το επόμενο διάστημα, αλλά και για τις διεκδικήσεις των ταξικών δυνάμεων και την αναγκαιότητα για οργάνωση της πάλης με στόχο την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Νώντας Μωραΐτης, γραμματέας της ΚΟΒ Ακτίου - Βόνιτσας του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε: Η άνοδος του ποσοστού του δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο του τελευταίου μήνα, «της προεκλογικής περιόδου», αλλά συνολικά της πολύ σκληρής πολιτικής, ιδεολογικής και οργανωτικής προσπάθειας που έκαναν οι κομματικές δυνάμεις τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή την κατεύθυνση η Κ.Ο. Ακτίου _ Βόνιτσας με προσωπική συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο που έφεραν νέες ψήφους στο ΚΚΕ διοργάνωσε συσκέψεις, εξορμήσεις, περιοδείες και συλλαλητήρια μπροστά στα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων που έγιναν μια σειρά κινητοποιήσεων το προηγούμενο διάστημα, όπως και στις ιχθυοκαλλιέργειες της Ανδρομέδας όπου οι ταξικές δυνάμεις σπάσανε το γκέτο της εργοδοσίας και με πιο πρόσφατη την συμπαράσταση μας στον αγώνα των απολυμένων εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου. Επίσης, ανεξάρτητα από το αν εκφράστηκαν στην κάλπη υπέρ του Κόμματος πολλοί από όσους είχαμε επαφή το προηγούμενο διάστημα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πιο αποφασιστικούς αγώνες, για συστράτευση στην καθημερινή πάλη με ταξικό προσανατολισμό.
Επομένως θα πρέπει να είναι καθαρό ότι Κρίσιμος παράγοντας για το συσχετισμό δυνάμεων, επομένως και για την πολιτική επιρροή του ΚΚΕ, ήταν και είναι η κατάσταση μαζικότητας και προσανατολισμού του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Όσο το κίνημα, η συμμετοχή των εργαζομένων παραμένουν σε υποχώρηση, παρά τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ και των ταξικά συνειδητοποιημένων δυνάμεων, τόσο θα κυριαρχούν οι λογικές της αναμονής, της ανάθεσης, της αναζήτησης "σωτήρων" και ανύπαρκτων λύσεων από τα πάνω. Γι' αυτό χρειάζεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο μέσα στο κίνημα η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν το δρόμο, με την ενσωμάτωση και την παθητική αναμονή. Σε αυτή την κατεύθυνση οι κομμουνιστές ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να υπάρξει δυνατή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση υπέρ του λαού και στη Βουλή, με τις προτάσεις του, αλλά πάνω από όλα στο κίνημα για να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία για το σήμερα και για την προοπτική.

Στη συνέχεια για την κεντρική ομιλία το λόγο πήρε η Δήμητρα Σταματέλου στέλεχος του ΚΚΕ, η οποία είπε μεταξύ άλλων:

Δώσαμε την μάχη σε συνθήκες πλαγιοκόπησης των δυνάμεών μας, εκβιαστικών διλημμάτων, ότι υπάρχει "καλός" και "κακός" δρόμος μέσα στην Ευρωζώνη, προοπτικής "αριστερής αλλαγής" μέσα στην ΕΕ ή αυταπατών ότι δήθεν μια "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την πορεία σε όφελος των λαϊκών δυνάμεων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον εγκλωβισμό του λαού στις ψεύτικες ελπίδες που μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που σχηματίστηκε σημείωσε ότι «το ΚΚΕ εκτιμούσε και εκτιμά ότι θα κινηθεί στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες του ευρωμονόδρομου, των υποχωρήσεων και συμβιβασμών, των δεσμεύσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για το λαό και τη χώρα μας. Η νέα συγκυβέρνηση παίρνει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής για να εξασφαλίσει ρευστότητα στο κεφάλαιο, χωρίς αποκατάσταση των απωλειών του λαού».

Το θέμα για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει ή θα παρεκκλίνει από το πρόγραμμά του. «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φιλεργατικό, φιλολαϊκό. Είναι ένα πρόγραμμα που και στις στρατηγικές του κατευθύνσεις και στις συγκεκριμένες του προτάσεις, κινείται στις ράγες της εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών ομίλων, της στρατηγικής της ΕΕ. Καλεί το λαό να ξεχάσει ότι μπορεί να πάρει όλα όσα έχασε. Υπόσχεται μόνο ψίχουλα για την ακραία φτώχεια, που κι αυτά θα εξανεμιστούν από τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική. Για την πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας σε περισσότερους».

Η ΕΕ δεν αλλάζει, όπως υποσχόταν η κυβέρνηση. Παραμένει μια εχθρική, για τους λαούς, συμμαχία και οι όποιες διαπραγματεύσεις, με σεβασμό στους κανόνες της, θα οδηγήσουν σε νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις. Ο δρόμος της ρήξης και της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της μονομερούς διαγραφής τους χρέους, με το λαό κυρίαρχο στην οικονομία και την εξουσία, είναι ο μόνος δρόμος για να απαλλαγεί ο λαός οριστικά και αμετάκλητα από μνημόνια, επιτηρητές και αντιλαϊκές πολιτικές».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, για την ανακούφιση των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών. Θα δυναμώσει τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την ανάπτυξη της λαϊκής αλληλεγγύης, για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να προβάλλει και να παλεύει μέσα στο λαό για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο: Με το λαό στην εξουσία, πραγματικά κυρίαρχο, ικανό να αναδείξει τη δική του διακυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, καταργώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου