3 Δεκεμβρίου 2015

Eurobank: Οι μαθητές από την Αιτωλοακαρνανία που βραβεύθηκαν

Τους αριστούχους μαθητές και απο τα Λύκεια της περιοχής μας βράβευσε η Eurobank. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Οι Βραβευθέντες είναι: 
-Ευφροσύνη Γκάτση από το Γενικό Λύκειο Αστακού 
-Γεράσιμος Νάκας από το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας 
-Μαρία Μπουλιέρη από το Γενικό Λύκειο Μύτικα 
-Χρήστος Νέστωρ Χαχάμης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Παλαίρου 
        Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Πάτρα η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Αιτωλοακαρνανίας,Αχαΐας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, καθώς και μιας αριστούχου από το νομό Σάμου που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
      Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 27 Νοεμβρίου 2015, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 13η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση πάνω από 14.800 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.

  Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
      Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
     Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  
     Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεοδόσιος Τσιτσιβός, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Πρεσβύτερος Πατέρας Βασίλειος Νικολόπουλος, η Σχολική Σύμβουλος και Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Αναπληρώτρια Περιφερειακού Διευθυντή Σοφία Χριστοπούλου, ο Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
      Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεοδόσιος Τσιτσιβός, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Πατρών και τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο οποίος ανέφερε ότι στην εκδήλωση αυτή τιμάται η τεράστια προσπάθεια των μαθητών για να διακριθούν στον αγώνα για την Παιδεία, ενώ συνεχάρη τη Eurobank που συνεχίζει το σημαντικό της κοινωνικό έργο.
     Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Πρεσβύτερος Πατέρας Βασίλειος Νικολόπουλος συνεχάρη την Τράπεζα για την πρωτοβουλία επιβράβευσης των αριστούχων των σχολείων, ενισχύοντας το μέλλον και τα νιάτα της χώρας μας, και ευχήθηκε στα παιδιά καλή συνέχεια στον αγώνα τους.
      Ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών για θέματα Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων και Καθηγητής τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Χρήστος Μπούρας εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στα παιδιά που αρίστευσαν και τους προέτρεψε να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, ενώ συνεχάρη και την Τράπεζα που σε αυτή τη δύσκολη εποχή επιβραβεύει τους άριστους, συνδράμοντάς τους και οικονομικά.
      Τέλος, η Σχολική Σύμβουλος και Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Αναπληρώτρια Περιφερειακού Διευθυντή Σοφία Χριστοπούλου, ευχαρίστησε τη Eurobank για τη στήριξη των νέων φοιτητών, και σημείωσε ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί επιβράβευση των κόπων των σχολικών χρόνων και των προσπαθειών των γονιών και των δασκάλων, ενώ απευθυνόμενη προς τους αριστούχους τους προέτρεψε να μην συμβιβαστούν με τη μετριότητα, να μην επαναπαύονται, για να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον.
      Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου Ελευθέριος Νιοτόπουλος, συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.
     Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αχαΐας στο 5ο Γενικό Λύκειο Πάτρας το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Αντώνιο Κατσικαρέλη, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας στο Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου για τον Βασίλειο Τσιλιγιάννη, στο Νομό Ζακύνθου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου για την Αγγελική Κολοκοτσά, καθώς και στο Νομό Κεφαλληνίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου για τον Βασίλειο Πολλάτο.
       Τέλος, στην ομιλία του, ο Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Δυτικής Ελλάδος, κ. Νίκος Λαναράς τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό, μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει, έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους, διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.
      Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της».

     Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, καθώς και του νομού Σάμου, έλαβαν οι εξής:

Σωτηρία Αθανασοπούλου από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ελληνική Αναγέννηση Αχαΐας
Διονύσιος Αντύπας από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Μεσοβουνίων Κεφαλληνίας
Γεώργιος – Ιωάννης Βέρρας από το 11ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
Αθανάσιος Βλαχοδημητρόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
Μαρία – Παναγιώτα Γιαννούτσου από το 11ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
Ευφροσύνη Γκάτση από το Γενικό Λύκειο Αστακού Αιτωλοακαρνανίας
Αλέξανδρος Ζήκας από το 8ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
Ζωή Ζωϊτοπούλου από το Γενικό Λύκειο Ρίου Αχαΐας
Ειρήνη Καπελλάρη από το 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
Χριστόφορος Καραμούζας από το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου
Ελένη Καρβέλη από το 4ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
Νικόλαος Κατσανάκης από το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
Αντώνιος Κατσικαρέλης από το 5ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
Μαρία Κοκκώνη από το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου
Ιωάννα – Νεφέλη Κοκλώνη από το Πρότυπο Γενικό Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πάτρας
Αγγελική Κολοκοτσά από το 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου
Βασιλική Κοτρότσου από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου
Δέσποινα Κοτταρίδου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
Ανδρέας Κουτρουμπέλας από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Πάτρας
Δημοσθένης Λεοντίου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου
Χρήστος Λίγγας από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου
Παναγιώτης Μαραγκός από το Γενικό Λύκειο Δάφνης Αχαΐας
Κωνσταντίνος Μουστάκας από το 13ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
Μαρία Μπάδα από το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
Ανδρέας Μπάδας από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
Μαρία Μπουλιέρη από το Γενικό Λύκειο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας
Κωνσταντίνα Μπουχέλου από το Γενικό Λύκειο Κάτω Αχαΐας
Γεράσιμος Νάκας από το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας
Ελεούσα Οικονόμου από το Γενικό Αρσάκειο Λύκειο Πάτρας
Νικολέττα Παναγοπούλου από το Γενικό Λύκειο Αιγείρας Αχαΐας
Ιωάννης Πανόπουλος από το Γενικό Λύκειο Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας
Στέφανος Παπαθανάσης από το Γενικό Λύκειο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας
Στέλλα Παπαθανασίου από το 7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
Αρχοντούλα Παπασημακοπούλου από το Πρότυπο Γενικό Πειραματικό Λύκειο Πάτρας
Θεμιστοκλής Παρασκευάς από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου
Γεώργιος Πατσιαλός από το Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας
Αικατερίνη Πέττα από το 2ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου
Βασίλειος Πολλάτος από το 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου
Ιωάννης Σαλαούνης από το Γενικό Λύκειο Παναιτωλίου Αιτωλοακαρνανίας
Ειρήνη Σκορδοπούλου από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο «Παναγία Προυσιώτισσα» Αιτωλοακαρνανίας
Μάρθα Σπανού από το Γενικό Λύκειο Ακράτας Αχαΐας
Μαρία Σταυρογιαννοπούλου από το 6ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
Δημήτριος Στυλιαράς από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου
Ευαγγελία Σχωρτσανίτη από το 2ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
Μαρία Τσάμη από το Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας
Βασίλειος Τσιλιγιάννης από το Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας
Άννα Φλογερά από το 9ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
Νικολία Χαλκιοπούλου από το Γενικό Λύκειο Βραχναίικων Αχαΐας
Κωνσταντίνα Χαρτά από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Βολιμών Ζακύνθου
Χρήστος Νέστωρ Χαχάμης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας
Αναστασία Χιόνη από το Γενικό Λύκειο Καστριτσίου Αχαΐας
Φωτεινή Χριστοπούλου από το Γενικό Λύκειο Δεμενίκων Αχαΐας
Και η
Δήμητρα Τηγανίτη από το Γενικό Λύκειο Καρλοβασίου Σάμου

Από http://www.agriniotimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου