17 Ιουλίου 2013

Πού επενδύετε; Στην αμάθεια;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 17 Ιουλίου 2013 
Τον βαθιά αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής επισήμανε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. 

«Μιλάτε για επενδύσεις», είπε. «Πού επενδύετε εσείς, κύριε υπουργέ της Παιδείας; Στην αμάθεια; Δεν σας φτάνουν οι χιλιάδες των νέων επιστημόνων που φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία; Η χώρα επένδυσε για τη μόρφωσή τους, οι γονείς τους πλήρωσαν με ιδρώτα και αίμα, αλλά την υπεραξία καρπώνονται άλλοι. Τι θα απογίνουν τώρα οι μαθητές των ειδικοτήτων της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης που καταργείτε; Πού θα συνεχίσουν τις σπουδές τους; Τους στέλνετε στα ιδιωτικά ΙΕΚ!». 

«Κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία η κοινοπραξία Σαμαρά - Βενιζέλου», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιώργος Βαρεμένος, «αφαιρεί διαπραγματευτική ισχύ από τη χώρα. Σήμερα, δεν απομένει παρά η θέληση του λαού να μην αυτοκτονήσει και της χώρας να μην πεθάνει. Αυτό είναι το υπέρτατο διαπραγματευτικό χαρτί, που πρέπει να παιχτεί. Όχι μόνο με θάρρος, αλλά και με σοφία. Οι στιγμές είναι ιστορικές και παίζονται όλα». 

Και αφού επισήμανε με έμφαση την υποκριτική χρήση του όρου «μεταρρύθμιση» από την κυβέρνηση, κατέληξε: «Χρειάζεται ένα πρόγραμμα ριζικής αλλαγής του Δημοσίου που θα αποτελέσει τη βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτή θα είναι και η ουσιαστική δικαίωση για όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, και πολλοί έδωσαν τη ζωή τους, ακόμη και με το όπλο στο χέρι, για την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου