14 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΑΓΡΙΝΙΟ 14-7-2013 
Προς κάθε γονιό και μαθητή 
Αγαπητοί γονείς και μαθητές, 
Με τρόπο εντελώς αυθαίρετο και αυταρχικό ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10/7 από τον Υπουργό Παιδείας η απόφαση για κατάργηση 52 ειδικοτήτων από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός απολύσεων που απαιτεί η Τρόικα. Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι αφενός η άμεση διαθεσιμότητα (από 22 Ιουλίου) και η προσεχής απόλυση 2.000 μόνιμων εκπαιδευτικών και αφετέρου η εκδίωξη 20.000 μαθητών πανελλαδικά από τη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση.
Ειδικότερα στον νομό μας, με την απόφαση αυτή καταργούνται τα ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας, Κατοχής, η ΕΠΑΣ Αγρινίου, το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου απομένει με μία μόνο ειδικότητα και συρρικνώνονται τα ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου. Αυτό σημαίνει ότι 65 καθηγητές με πλήρες ωράριο, δεκαετίες υπηρεσίας και υπερπλήρη προσόντα πετιούνται στο δρόμο, ενώ πάνω από το 40% του μαθητικού δυναμικού των ΕΠΑΛ θα βρεθεί από τον Σεπτέμβριο χωρίς διδακτική κάλυψη. Οι μαθητές της Β΄ τάξης θα εξαναγκαστούν να παρακολουθήσουν όποια ειδικότητα έχει απομείνει, ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης δε θα βρουν κανέναν καθηγητή ειδικότητας τον Σεπτέμβρη στο σχολείο.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε για την απόφαση αυτή ήταν ότι αντίστοιχες ειδικότητες υπάρχουν στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, οπότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στρέφονται σε αυτά. Περιττό να πούμε ότι τα παιδιά των ΕΠΑΛ δεν είχαν ποτέ την πολυτέλεια της ιδιωτικής εκπαίδευσης, του φροντιστηρίου και του ιδιαίτερου, καθώς στην πλειονότητά τους είναι εργαζόμενοι που υποστηρίζουν οικονομικά τις οικογένειές τους. Και ενώ οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ καταργούνται με τον χαρακτηρισμό «άσχετες με την αγορά εργασίας και περιττές» ― παρότι οι απόφοιτοι του ΕΠΑΛ έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και προσλαμβάνονται στο Δημόσιο ως κλάδος ΔΕ ― ο Υπουργός εγκαινίαζε ιδιωτικό ΙΕΚ με δύο από τις καταργηθείσες ειδικότητες του τομέα υγείας, χαρακτηρίζοντας τον ιδιοκτήτη του «ευεργέτη» και εκθειάζοντας την προσφερόμενη ανάπτυξη στον τόπο…

Την ατιμία αυτή δεν πρέπει να την ανεχτούμε! Καλούμε κάθε γονιό και κάθε μαθητή σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα 15/7 και ώρα 7 μ.μ στα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ (Διαλέτη 7, πάροδος αρχές Παπαστράτου) προκειμένου να αποτρέψουμε τη μετατροπή της δημόσιας και δωρεάν παιδείας σε ιδιωτική επιχείρηση. Να είμαστε όλοι εκεί!
Η ΓΣ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ


ΑΓΡΙΝΙΟ 12-7-2013
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Κύριοι /ες Βουλευτές
Η εγκληματική συνέργεια κυβέρνησης και τρόικας, με τη συναίνεση και τη συνενοχή του υπουργού παιδείας, καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδες καθηγητές στέλνοντάς τους στην ανεργία.

Με ένα non paper καταργούνται τρεις ολόκληροι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Χιλιάδες μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους δεν θα το βρίσκουν.

Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια…

Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική, που διαλύει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο πριμοδοτώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική εκπαίδευση, στέλνει απευθείας στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταδικάζει στην εξαθλίωση τις οικογένειές τους.

Με ομόφωνη απόφαση της, η ΓΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας που έγινε στις 11/7/2013 καλεί τους Βουλευτές του Νομού μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Τους ζητάμε να μην υπερψηφίσουν τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου με τα οποία καταργούνται 52 ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, πετιούνται στο δρόμο 2500 εκπαιδευτικοί και μένουν χωρίς σχολείο 20000 μαθητές.

Τους ζητάμε να μη συναινέσουν με κανένα τρόπο στην απόλυση έστω και ενός εργαζόμενου στη Εκπαίδευση αλλά και στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα.

Διαφορετικά τους δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είναι ανεπιθύμητοι στο Νομό μας.

Η ΓΣ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου