25 Ιουλίου 2013

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

Γράφει ο: Κώστας Θωμά Τριαντακωνσταντής Μαθηματικός 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ. 
ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ - ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ- ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ 
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΓΟΡΑ ΧΩΡΑΦΙΟΥ 6 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ!!!!!!!!!!!!! 
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ – ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ 

ΑΔΥΣΩΠΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ 
Εισαγωγικά επισημαίνουμε την ανάγκη πραγματοποίησης του έργου : 
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ. Το έργο θα βελτιώσει ποιοτικά τη ζωή των κατοίκων και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της .  
Το περιβόητο χωράφι είναι αυτό το ακανόνιστου μορφής πολύγωνο που έχει ο περίγυρος του κίτρινο χρώμα. Πρόκειται για δύο όμορα αγροτεμάχια που είναι ακαλλιέργητα κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, έχουν δε χαμηλή βλάστηση .Το χωράφι βρίσκεται 1600 μέτρα από το κέντρο της Κατούνας φυσικά εκτός σχεδίου πόλης. Η περιοχή όπως φαίνεται στη φωτογραφία είναι ημιορεινή και λοφώδης. Το εμβαδόν του είναι περίπου 23 στρέμματα. 
ΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με την απόφαση 75/2013 αποφάσισε, κατά πλειοψηφία , να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο για υπογραφή συμβολαίου αγοράς του ακινήτου. Αφορά ακίνητο στη θέση Δύο Δένδρα του πρώην Δήμου Μεδεώνος της Κατούνας. Το τίμημα του αγροτεμαχίου εκτάσεως 22.261, 62 τ.μ καθορίστηκε στο ποσό των 214.000 ευρώ(διακόσιες δεκατέσσερις χιλιάδες ευρώ).Φίλε αναγνώστη –τρια καλά διαβάσατε .Με μία διαίρεση προκύπτει τιμή αγοράς 9,6 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο , 9600 ευρώ το στρέμμα. 
Τι χρειάζονται κΔήμαρχε 23 περίπου στρέμματα για τη δημιουργία εγκαταστάσεων μονάδας επεξεργασίας των λυμάτων του Βιολογικού καθαρισμού της Κατούνας; Είναι υπερβολικό και περιττό το εμβαδόν του χωραφιού για το λόγο που αγοράστηκε. 
Μαθαίνοντας το γεγονός είπα κάποιο λάθος έγινε. Ψάχνοντας στη Διαύγεια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας διαπίστωσα την ορθότητα της πληροφορίας. Εκεί έμαθα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε 3 φορές για το θέμα .Την τρίτη φορά παρουσία νομικού συμβούλου του Δήμου. Η επί τόπου παρουσία μου(για πλήρη γνώση) με γέμισε οργή και αγανάκτηση. 
Οι αντιλήψεις δεν με ενδιαφέρει το ύψος της αγοράς, τα χρήματα είναι από το ΕΣΠΑ, δεν ζημιώνεται ο Δήμος μας σε τίποτε(γράφονται στα πρακτικά με αριθμούς 04/2013,50/2013και 75/2013 του Δήμου) είναι πέρα για πέρα περίεργες προκλητικές και ανεύθυνες. 
Είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτες σε μια χώρα που βιώνει την πρωτοφανή ανάλγητη οικονομική πολιτική. Όταν γίνεται περικοπή των αγροτικών συντάξεων των 360 ευρώ , όταν γίνεται περικοπή στους μισθούς κατά 23% , όταν πληρώνουμε χαράτσι για την πρώτη μας κατοικία , όταν αυξάνει το πετρέλαιο θέρμανσης ,όταν έχουμε 1500000 άνεργους, όταν χιλιάδες εκατοντάδες Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όταν πολλοί ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν τροφή, πως τολμάτε να έχετε αυτές τις απόψεις; 
Δικαίωμα σας βέβαια να τις έχετε; Κύριε Δήμαρχε που εισηγηθήκατε και κύριοι σύμβουλοι που ψηφίσατε το ποσό αυτό για το συγκεκριμένο χωράφι σας ερωτώ ευθέως .Θα το αγοράζατε για δική σας χρήση με 9600 ευρώ το στρέμμα; 
Οι 214000ευρώ είναι με αναγωγή 72.920.500 δραχμές!!!!!!! και τα 9600 ευρώ το στρέμμα είναι 3.271.200 δραχμές!!!! το στρέμμα. Εξωπραγματικά νούμερα για την ημιορεινή Κατούνα στη συγκεκριμένη θέση. 
Οι 214000 ευρώ αντιστοιχούν σε 595 μηνιαίες αγροτικές συντάξεις των 360 ευρώ, αντιστοιχούν σε 12 χρόνια αποδοχές δημοσίου υπαλλήλου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με 24 χρόνια υπηρεσίας. Συνειδητοποιήσατε τώρα με νηφαλιότητα τι ψηφίσατε; Χάσατε τελείως την αίσθηση του μέτρου; 
Δεν υπαινίσσομαι τον χρηματισμό κανενός. Εμένα με ενδιαφέρει η πολιτική διαχείριση του θέματος. Βέβαια δεν μπορούσα σαν πολίτης και δημότης του Δήμου να μείνω αμέτοχος. Πολίτης που βιώνει όπως όλοι την άδικη και αναποτελεσματική πολιτική .Πρωτόγνωρη για το τόπο μας, που προσπαθούν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης να μας πείσουν ότι εφαρμόζεται για το καλό μας. 
Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι ύψιστη πολιτική πράξη, Τα ΔΣ ,που είναι τα αντιπροσωπευτικά όργανα της έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, οφείλουν να σέβονται το δημόσιο χρήμα και όχι να το κατασπαταλούν με αυτό το προκλητικό τρόπο. 
Κύριε σύμβουλε που ψήφισες αυτό το θέμα γνωρίζεις ότι η περιοχή από το Στενό,τη Πογωνιά,τη περιοχή του Αη Γιάννη, η περιοχή του Βαρκού δεν έχει κατάλληλο πόσιμο νερό; Περιμένουμε κάθε Πέμπτη με τα παγούρια το βυτιοφόρο από την Κορπή να αγοράσουμε νερό ή αγοράζουμε εμφιαλωμένα μπουκάλια για να πιούμε νερό; 
Κύριε Δήμαρχε τι κάνατε για αυτό το θέμα 15 χρόνια που έχετε διάφορες θεσμικές υψηλές θέσεις στους Δήμους , Κεκροπίας, Παλαίρου και Ακτίου Βόνιτσας; Βέβαια μην πείτε το αλήστου μνήμης (περιπαικτικό) και προσφιλές διαχρονικό επιχείρημα δεν μου το είπε το Τοπικό Συμβούλιο της Πογωνιάς . 
Κύριε σύμβουλε που ψήφισες αυτό το θέμα γνωρίζεις ότι ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας κινδυνεύει να μπει σε οικονομική επιτήρηση .Δήλωση του κΔημάρχου στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ του Μεσολογγίου ΣΤΙΣ 30-5-2013.Σαραπέντε ημέρες μετά την απόφαση του ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΑΦΙΟΥ. 
Κύριε Δήμαρχε σας καλώ μα δώσετε συγκεκριμένα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Δήμου το πρώτο εξάμηνο του 2013.Ποιό είναι το χρέος του Δήμου; Χρέος που δημιουργήθηκε από την πολιτική σας. Μην πείτε φταίνε οι προηγούμενοι. Ο πολιτικός χρόνος που είστε Δήμαρχος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας είναι αρκετός και δεν σας το επιτρέπει. Στην αρχή της θητείας σας δηλώσατε ότι το χρέος είναι διαχειρήσιμο ναι ή όχι; 
Κύριε Δήμαρχε απαντήστε ποιοι δημότες τυγχάνουν( κατά περίπτωση!!! )οικονομικών διευκολύνσεων στα χρέη τους στο Δήμο; Εσείς το λέτε στην παραπάνω συνέντευξη. 
Βέβαια εύχομαι η αισιοδοξία σας(να μην μπεί ο Δήμος σε οικονομική επιτήρηση) να γίνει πραγματικότητα. Οικονομική επιτήρηση σημαίνει αναπτυξιακός μαρασμός για το Δήμο. 
Σας ερωτώ ευθέως .Τι θα κάνετε το δεύτερο εξάμηνο του 2013 περικοπή δαπανών (που σημαίνει μη πραγματοποίηση έργων) ή είσπραξη των οφειλών προς το Δήμο;Τη περικοπή των δαπανών την προαναγγέλλεται στη παραπάνω συνέντευξη. Αν όχι σας καλώ να με διαψεύσετε .Ο Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών , τα άλλα μέλη του ΔΣ συμφωνούν με τις περικοπές ή να πληρώσουν οι οφειλέτες τα χρέη τους. 
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕΣ ΚΥΡΙΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΩ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ. ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. 

ΠΕΡΙΕΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ- ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ- ΑΔΥΣΩΠΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 
Η απόφαση του πρώην Δήμου Μεδεώνος γιατί δεν στάλθηκε στο τμήμα της τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας και μέσω αυτής στο ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ της αποκεντρωμένης ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ; Είναι μια ενέργεια περίεργη ναι ή όχι; Οι αρμόδιοι ας απαντήσουν. 
Το χωράφι χαρακτηρίστηκε από το ΔΣ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ως το μόνο κατάλληλο για την εκπλήρωση του έργου και αποφασίστηκε η απευθείας αγορά. 
Φίλε αναγνώστη πριν προχωρήσεις την ανάγνωση θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα .Βρίσκονται στη διαύγεια του Δήμου. 
Το αν έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Μεδεώνος δεν αφορά κανένα επί της ουσίας. . Ο λόγος είναι απλός. Δεν ήταν δεσμευτικός για το ΔΣ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Η συζήτηση βόλευε τον κΔήμαρχο για να υφαρπάξει τη ψήφο των ανημέρωτων επί της ουσίας Δημοτικών Συμβούλων Ο κΔήμαρχος στη δεύτερη συνεδρίαση του ΔΣ παρουσιάζοντας τη χρονολογική καταγραφή ενεργειών για το έργο ανάφερε ότι στις 16-4-2010 ήταν η απόφαση του ΔΣ του Δήμου Μεδεώνος και μάλιστα προσκόμισε το σχετικό έγγραφο .Γιατί κΔήμαρχε τις 19 ενέργειες που αφορούν το έργο που αναγκαστήκατε να φέρεται στο δεύτερο συμβούλιο γιατί δεν τις φέρατε στο πρώτο συμβούλιο; Ο Δήμαρχος ενημερώνει πλήρως τα μέλη του ΔΣ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ υποστηρίζει την πολιτική του. Την θέτει σε ψηφοφορία και δεν σύρεται πανικόβλητος σε δεύτερο και τρίτο συμβούλιο. Μάλιστα ένας έμπειρος Δήμαρχος δεν φέρνει στο ΔΣ νομικό σύμβουλο .Κάτι άλλο προφανώς συμβαίνει. Δώστε μια πειστική απάντηση στους Δημότες . 
Είναι αληθές ναι ή όχι ότι υπήρχε ιδιωτικό συμφωνητικό Δημάρχου-ιδιοκτητών από 22-3 -2011 που καθόριζε το τίμημα της αγοράς σε 80000 ευρώ; Η πληροφορία αυτή ήταν γνωστή στο κ Αντιδήμαρχο επί των έργων, στον κΑντιδήμαρχο επί των οικονομικών πριν την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ; 
Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή στο ΣΟΕ; Η πληροφορία αυτή ήταν γνωστή στον κ Πρόεδρο της Κατούνας; Ο κΔήμαρχος πριν βγει στην επιφάνεια το ιδιωτικό συμφωνητικό απάντησε μέσα στο ΔΣ δεν ξέρω τον ιδιοκτήτη του χωραφιού ναι η όχι; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Τα μέλη της δημοτικής ομάδας του ή τα μέλη του ΔΣ; Ας διαλέξει ο κΔήμαρχος; Αν ενημέρωσε τα μέλη της δημοτικής του ομάδας πριν βγει στην επιφάνεια το ιδιωτικό συμφωνητικό τότε είναι όλοι συνένοχοι πολιτικά; Αν δεν τους ενημέρωσε τότε προφανώς έκανε πολιτική στα κρυφά και προφανώς δεν τους εμπιστεύεται . Ας διαλέξει πάλι ο κΔήμαρχος ποιο από τα δύο συμβαίνει . 
Επί της ουσίας τώρα Το ιδιωτικό συμφωνητικό δόθηκε στο ΣΟΕ ναι ή όχι . Ποιος νοικοκύρης που καλεί τον εκτιμητή ,δεν δίνει την προσφορά του πωλητή; Είναι ναι ή όχι περίεργη ενέργεια αυτή; 
Αγοράσατε έξι φορές περίπου πάνω από την αντικειμενική αξία . Ως γνωστό αυτή είναι 36000 ευρώ . Με ένα πολλαπλασιασμό 36000*6=216000 ευρώ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. 
Στις 16/5/2012 ( αριθμός πρωτοκόλλου : οικ 119435 Προς Δήμο Ακτίου Βόνιτσας )έχουμε την ένταξη της Πράξης <<ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ >> ΣΤΟΝ Αξονα Προτεραιότητας 02 – Προστασία και διαχείριση υδατικών πόρων>> του Ε.Π << Περιβάλλον. Αειφόρος Ανάπτυξη>> .Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής . Εδώ αναφέρει αγορά εδαφικών εκτάσεων το ποσό 214.000 ευρώ. 
Από 16/5/2012 μέχρι 28/2/2013 δεν κάνει τίποτε ο κΔήμαρχος. Αφήνει τα έγγραφα στο συρτάρι του.; Δεν αξιοποιεί τις 45 μέρες εκ του νόμου για την επανεκτίμηση. Αφήνει να κυλά το 18μηνο χωρίς να κάνει τίποτε. 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΤΕ κΔήμαρχε στην επανεκτίμηση ως είχατε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση ; Του Δήμου ή του πωλητή τα συμφέροντα υπηρετήσατε; Βέβαια μην επαναλάβετε το επιχείρημα , ο Δήμος δεν ζημιώθηκε ούτε ένα ευρώ. Είναι χρήματα από το ΕΣΠΑ. ΕΧΕΤΕ υποχρέωση να σέβεστε το δημόσιο Χρήμα. Είναι περίεργη ενέργεια αυτή ναι ή όχι; 
Ο κΔήμαρχος εισηγείται στις 28/2/2013 την αγορά του χωραφιού γιατί υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου .Και ενώ δεν έκανε τις παραπάνω ενέργειες προσπαθεί την υφαρπαγή της ψήφου των μελών του ΔΣ .Αφού απέτυχε από τη ροή της συζήτησης να πάρει την απόφαση που ήθελε έκανε άτακτη υποχώρηση. Οι αντιλήψεις δεν με ενδιαφέρει το ύψος της αγοράς, τα χρήματα είναι από το ΕΣΠΑ, δεν ζημιώνεται ο Δήμος μας σε τίποτε είναι πέρα για πέρα , προκλητικές και ανεύθυνες. 
Ο χρόνος από 16/5/2012 έως 28/2/2013 ήταν αρκετός να προστατευθούν τα δημόσια χρήματα. Ποιοι οι λόγοι ανάγκασαν τον κΔήμαρχο να πολιτευθεί με αυτό τον τρόπο δεν γνωρίζω; Καλό είναι όσο έχει την πολιτική νομιμοποίηση να εισηγείται θέματα στο ΔΣ να μας απαντήσει. 
Το τρίτο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε παρουσία νομικού συμβούλου. Είναι δυνατόν πολιτικές αποφάσεις από πολιτικά όργανα να μετατρέπονται σε νομικής φύσης ζητήματα; 
Αλήθεια ποιος δικαστής πρώτου, δεύτερου ή άλλου βαθμού θα σας δίκαζε κύριοι σύμβουλοι ( για ποινικό αδίκημα απιστίας σε μορφή κακουργήματος όπως είπε ο Νομικός Σύμβουλος) επειδή αρνηθήκατε να ψηφίσετε την αγορά ακινήτου 6 φορές περίπου πάνω από την αντικειμενική αξία ; Η επίκληση εκ μέρους σας ΤΗΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ του Δημοσίου Συμφέροντος εξασφάλιζε την αθώωση σας. Ο κΔήμαρχος και όσοι ψηφίσατε την αγορά αυτή θα μείνετε στην τοπική πολιτική-δημοτική ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγή. 
Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα .Ο κΔήμαρχος διαχειρίστηκε πολιτικά το ζήτημα ώστε το ΔΣ να έχει μια και μόνη επιλογή .Να ψηφίσει την αγορά του ακινήτου με το ποσό των 214000 ευρώ. Αυτό κΔήμαρχε λέγεται μεθόδευση . 
Αποδεικνύει την πολιτική ένδεια σας σε επιχειρήματα. Είναι ολοφάνερη η πολιτική κόπωση σας , καταφεύγοντας στο επιχείρημα το ακίνητο πληρώνεται κατόπιν της έκθεσης του ΣΟΕ από το ΥΠΕΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Το ΥΠΕΚΑ και ο Δήμος κΔήμαρχε διαχειρίζονται χρήματα του Ελληνικού Λαού. Συνεπώς ο παραπάνω διαχωρισμός είναι αντίληψη περίεργη και ασφαλώς δεν δικαιολογεί τη στάση ενός έμπειρου αυτοδιοικητικού στελέχους 15 χρόνων. Βέβαια είχατε και την επιλογή της καταψήφισης. 
Κύριοι Σύμβουλοι όπως λέει ο ποιητής θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. 
Για την αρετή σας δεν αμφιβάλλω (δεν σας γνωρίζω τους περισσότερους ούτε στην όψη), όμως τόλμη δεν δείξατε. 
Για τους δικούς του λόγους ο καθένας παγιδευτήκατε στη στόχευση του κΔημάρχου. 
Το γεγονός, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί μια πολιτική συγγνώμη , ότι δεν έχει υπάρξει καμία παραίτηση , καταδεικνύει την αποκοπή, του κΔημάρχου που εισηγήθηκε και των Δημοτικών Συμβούλων που ψήφισαν την αγορά , από την κοινωνία του Δήμου. 
Η υπόθεση κΔήμαρχε έχει εξελιχθεί σε προσωπικό σας πολιτικό Βατερλό. Η κοινωνία βράζει, είναι ανάστατη και εξοργισμένη για αυτή την αγορά. 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. 
Ζητά και σωστά η αυτοδιοίκηση διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια από την κεντρική εξουσία. Πολιτικές διαχειρίσεις, όπως η παραπάνω, δείχνουν ότι δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Προέχει οι Δήμοι να σταθούν στα πόδια τους. Να θωρακιστούν θεσμικά , να αποκτήσουν δικά τους έσοδα αξιοποιώντας καθένας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. 

ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ. ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου