27 Ιουλίου 2013

Με τα ΜΑΤ απάντησε η εργοδοσία της «ΔΩΔΩΝΗ» στους απλήρωτους κτηνοτρόφους

Επέμβαση από δυνάμεις των ΜΑΤ σε βάρος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων που αγωνίζονται να πληρωθούν για το εισκομιζόμενο γάλα 3 και πλέον μηνών σημειώθηκε το πρωί της .

Παρασκευής στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ». Οι απλήρωτοι κτηνοτρόφοι που έχουν προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις με την στήριξη του Αγροτικού Συλλόγου στο Δήμο Ζίτσας και τωνΟμοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και Άρτας βίωσαν την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό όταν επιχείρησαν να προχωρήσουν μέσα στο εργοστάσιο διαμαρτυρόμενοι για τις προκλήσεις της διοίκησης που επικαλέστηκε νωρίτερα για ακόμη μια φορά την έλλειψη ρευστότητας ανακοινώνοντας παράλληλα με θράσος ότι τα οφειλόμενα του Απρίλη οι παραγωγοί θα τα πάρουν τον Αύγουστο και του Μάη το Σεπτέμβρη. 
Διμοιρίες των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και χημικά για να απωθήσουν τους εξαγριωμένους κτηνοτρόφους από την κεντρική πύλη που έριξαν την καγκελόπορτα, φωνάζοντας συνθήματα άμεσης καταβολής των πληρωμών και απαιτώντας να φύγουν τα ΜΑΤ. 
Νωρίτερα οι κτηνοτρόφοι έδιωξαν κακήν κακώς από τη συγκέντρωση με έντονες αποδοκιμασίες τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, του κόμματος που μαζί με την ΝΔ ιδιωτικοποίησαν την «ΔΩΔΩΝΗ», υλοποιούν την αντιαγροτική πολιτική. 
Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και Πρέβεζας και του Αγροτικού Συλλόγου στο Δήμο Ζίτσας έφτασαν συντεταγμένα με συνθήματα και πανό στο εργοστάσιο. Προστάτευσαν το περιεχόμενο του δίκαιου αγώνα για το απλήρωτο γάλα από αιρετούς και βουλευτές των βιομηχάνων, ενώσεις και συμβιβασμένους αγροτοσυνδικαλιστές που όψιμα και υποκριτικά αφού πρώτα συμμετείχαν και στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της «ΔΩΔΩΝΗΣ», στηρίζουν την πολιτική ξεκληρίσματος των φτωχών αγροτών έσπευσαν στο βήμα να εκφράσουν ανέξοδα λόγια συμπαράστασης. Με απανωτά συνθήματα ξεκαθαρίστηκε ότι θα μπει «τέρμα στην κοροϊδία, καμία θυσία για την εταιρεία», πως «των μονοπωλίων είναι εντολή να φύγουν από την μέση οι παραγωγοί», ότι «ο διάλογος που προκρίνουν είναι μια απάτη». 
Εκ μέρους των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας μίλησε ο Σπύρος Κλινάκηςμέλος της κεντρικής γραμματείας της ΠΑΣΥ που αποδόμησε τα έωλα και σαθρά επιχειρήματα περί «έλλειψης ρευστότητας», «κακού μάνατζμεντ» και «κακής διαχείρισης», υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα για το απλήρωτο γάλα βρίσκεται στον ανταγωνισμό που έχουν οι γαλακτοβιομήχανοι για την ανόρθωση των κερδών τους και την κυριαρχία στην αγορά.. Επισήμανε την ανάγκη οργάνωσης, να δημιουργηθούν αγροτικοί σύλλογοι σε κάθε χωριό για να αντιμετωπιστεί η σφοδρή αντιαγροτική επίθεση, που οδηγεί στο ξεκλήρισμα τη φτωχή μικρομεσαία αγροτιά, συγκεντρώνει γη και παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοκαπιταλιστών αγροτών και επιχειρηματικών ομίλων. (Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Σπ. Κλινάκη και του Κ. Κατσάνου). 
Χαιρετισμό στην κινητοποίηση απεύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτηςαναδεικνύοντας την ανάγκη σύγκρουσης, ρήξης και ανατροπής απέναντι στην ΕΕ, τα ντόπια και ξένα μονοπώλια που ελέγχουν την αγροτική παραγωγή (Δείτε εδώ βίντεο απο τον χαιρετισμό του Ν. Μωραΐτη). Παράλληλα, μοιράστηκε η σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το απλήρωτο γάλα από την «ΔΩΔΩΝΗ».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου