27 Ιουλίου 2013

Πλήθος κόσμου τίμησε τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής στην Κωνωπίνα

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από όλο το Ξηρόμερο, 
γιορτάστηκε η Αγία Παρασκευή Κωνωπίνας. 

Από νωρίς το απόγευμα οι εκατοντάδες επισκέπτες με κάθε μέσο, ήρθαν στην Αγία Παρασκευή να προσκυνήσουν και να διασκεδάσουν. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο ιερέας του χωριού  πατέρας Δημήτριος Χαμαλέτσος σε μια σεμνή και υπαίθρια τελετή και ο κόσμος προσκύνησε την εικόνα της Αγίας Παρασκευής. 
     Στη συνέχεια εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και έτσι τίμησαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, τους απανταχού αδελφούς Ποντίους του γειτονικού χωριού Αγίου Νικολάου.
Αμέσως μετά από τον εκπληκτικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Λεπενούς «Ο Κατσαντώνης» έγινε αναπαράσταση του δρώμενου η δολοφονία του Κώστα Λεπενιώτη. Το χορευτικό ντυμένο με παραδοσιακές στολές παρουσίασε ένα δρώμενο με ρίζες το 1821 και τους αγώνες του έθνους και στη συνέχειασύσσωμοι πιασμένοι χέρι-χέρι, γλέντησαν χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς.
       Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Σκούρτας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αμέσως μετά τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου,προσέφεραν δωρεάν σε όλους του πιστούς εν αφθονία ψητή προβατίνα σούβλας, συνοδευόμενη από Ξηρομερίτικο ψωμί και τυρί και άλλα εδέσματα.
       Ο χώρος ήταν γεμάτος από κόσμο και οι ευχές έδιναν και έπαιρναν και σε λίγο ξεκίνησε γλέντι τρικούβερτο και χορός με τον πρώτο λόγο να έχει η θαυμάσια ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου, που κράτησε μέχρι το πρωί.
     Συγχαρητήρια στα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωνωπίνας για τις προσπάθειές τους και πράγματι ήταν μία μεγάλη εκδήλωση από την οποία έφυγαν όλοι ευχαριστημένοι.

Ήταν εκεί:
Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Φερεντίνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας  Θεόδωρος Στούπας, Δημητρης Τζαβαλάς, Πάνος  Σαλοδημήτρης και Νίκος Βαρβάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Στούπας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου Τάκης  Στεργίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Αθήνας Γιώργος Τσέλιος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας  Αφροδίτη  Μπουμπούλη, ο πρόεδρος του Δρυμού Γιάννης Λιότσος,ο πρόεδρος της Κομποτής Λίβας Χρήστος, ο πρόεδρος του Αετού Γιώργος Ζαφείρης, ο τοπικός σύμβουλος Βόνιτσας Αποστολάκης Παντελής, κ.α.


























'

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου