31 Ιουλίου 2013

Πάλαιρος. Πρέπει να μπει τάξη στο λιμάνι

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» είναι «Ξέφραγο αμπέλι» 
ο παραλιακός δρόμος στην Πάλαιρο
Άναρχη και η αγκυροβόληση σκαφών στο λιμάνι. 

Να μπει τάξη στην παραλία και στο λιμάνι της Παλαίρου, ζήτησανδημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 
Όπως τόνισαν, το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλιακή οδό της Παλαίρου, είναι σοβαρό, αφού η κίνηση των αυτοκινήτων αυξάνεται και κάποιες ώρες της ημέρας επικρατείπραγματικό πανδαιμόνιο. 
Ο δήμαρχος Ν. Σολδάτος, απαντώντας, παραδέχθηκε το πρόβλημα, αλλά τόνισε ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή κάποιας κυκλοφοριακής ρύθμισης με την απαγόρευση της κυκλοφορίας έστω κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, διότι ένα τέτοιο μέτρο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αστυνόμευση. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαθέσιμη δύναμη της αστυνομίας για την Πάλαιρο, οποιαδήποτε πρόταση θα πέσει στο κενό. 
Ανάλογο είναι το πρόβλημα και στο λιμάνι, όπου τα σκάφη αγκυροβολούν άναρχα. Παρόλο που παλιότερα είχε γίνει κάποια πρόταση, που έβαζε μια τάξη στο λιμάνι, δεν εφαρμόστηκε. 


Αυτή η πρόταση χωροθετούσε διαφορετικές και συγκεκριμένες θέσεις για τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, και για τα ερασιτεχνικά, ενώ προέβλεπε και θέσεις για τα τουριστικά σκάφη. 
Όμως και πάλι η έλλειψη λιμενικής δύναμης, δεν επέτρεψε την εφαρμογή και έτσι η κατάσταση παραμένει ίδια, με αποτέλεσμα πολλές φορές τα κότερα να μην βρίσκουν θέση και να φεύγουν για άλλες περιοχές. 
Το πρόβλημα θα λυθεί με την επέκταση του λιμανιού και την κατασκευή μαρίνας. Ήδη οι μελέτες προχωρούν και σε λίγο καιρό ο δήμος θα είναι έτοιμος να βγάλει στον αέρα διεθνή διαγωνισμό για την εκδήλωση ενδιαφέροντος κατασκευής της μαρίνας.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Από Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου