24 Ιουλίου 2013

Δεκάδες κιλά αλλοιωμένα τρόφιμα στην Αμφιλοχία

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν πριν λίγες μέρες από μεικτά κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην Αμφιλοχία. 

Τα κλιμάκια αποτελούνταν από υπάλληλους των υπηρεσιών Εμπορίου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής και είναι αξιοσημείωτη η σοβαρότητα και το μέγεθος των παρατυπιών που διαπιστώθηκαν, αφού κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν δεκάδες κιλά τροφίμων ενώ επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμαστους παραβάτες επαγγελματίες. 
Συγκεκριμένα σε δυο γνωστές επιχειρήσεις εστίασης της Αμφιλοχίας, κατασχέθηκαν δεκάδες κιλά με ακατάλληλα και αλλοιωμένα τρόφιμα, όπωςψάρια, λαχανικά, μπιφτέκια και κοτόπουλα. Η κατάσταση των τροφίμων ήταν επιεικώς απαράδεκτη , όπως και οι συνθήκες συντήρησης τους. « Είναι απαράδεκτο τέτοια περίοδο, να υπάρχουν τέτοιες συνθήκες συντήρησης και αλλοίωση σε τρόφιμα που προσφέρονται στους καταναλωτές» είναι το σχετικό σχόλιο του αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη κ. Αγγελόπουλου, που επισήμανε ακόμη πως παρά την κρίση και τις δυσχέρειες που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση οι υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών υπερβάλλουν εαυτόν και φέρουν σε πέρας τέτοιους ελέγχους μεγάλης σημασίας για τη δημόσια υγεία. «Στους συνεργάτες μας αυτούς αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς ζητάμε τη θετική συνδρομή των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αλλαγή νοοτροπίας σε κάποιους επαγγελματίες, ώστε να διασφαλιστεί καλύτερη ποιότητα στην πώληση τροφίμων και προϊόντων στον καταναλωτή. Από την πλευρά μας σε αυτά τα θέματα θα είμαστε αμείλικτοι και δεν κάνουμε εκπτώσεις», υπογραμμίζει ο κ.Αγγελόπουλος. 
Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες του «Γ» σε ελέγχους σε λαϊκές του Αγρινίου, διαπιστώθηκαν δυο περιπτώσεις πώλησης νωπών ψαριών με παράνομες άδειες ενώ και σε δυο κρεοπωλεία της περιοχής έγιναν κατασχέσεις μικροποσοτήτων κατάλληλων τροφίμων.

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου