19 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ 18-7-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-7-2013 
ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ 
Με πολυνομοσχέδια, με αποφάσεις του ποδαριού, η κυβέρνηση συρρικνώνοντας διαρκώς τη δημοκρατία και σε ένδειξη τυφλής υπακοής στις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, αδίστακτα και με απίστευτη ωμότητα παρεμβαίνει διαλυτικά και στο τομέα της Παιδείας. 

Αδιαφορώντας πλήρως τόσο για την ολοκλήρωση των σπουδών και πορεία των μαθητών της τεχνικής κατεύθυνσης, όσο και για την κατάσταση στην οποία περιέρχονται χιλιάδες μόνιμοι οικογενειάρχες καθηγητές, αδίστακτη και προκλητική προχωράει σε κατάργηση πλέον των 50 ειδικοτήτων Τεχνικής Επαγγελματικής Κατεύθυνσης και Γενικής.

Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι: α. περίπου 20.000 μαθητές θα υποχρεωθούν να μεταπηδήσουν σε ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. προκειμένου να ολοκληρώσουν το κύκλο των σπουδών τους. Β. περίπου 2.472 εκπαιδευτικοί (πετιούνται) κυριολεκτικά στο δρόμο , χωρίς προοπτική και χωρίς εναλλακτικές διεξόδους .

Ανάστατη η κοινωνία, προβληματίζεται για τους τρόπους αντίδρασής της ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την τρόικα, για να σταματήσει ο κατήφορος του Ελληνικού Λαού και η γενική αποδιάρθρωση της χώρας. 

Η απάντηση του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση των θεμελιακών του δικαιωμάτων στην εργασία, στην παιδεία και τη δημοκρατία θα δοθεί ειρηνικά αλλά και δυναμικά όπως οι φορείς τον καλούν καθημερινά, στους χώρους εργασίας και δράσης, στους δρόμους, στις πλατείες κ.ά.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων συμπολιτών μας και διακινώντας τις ριζοσπαστικές μας προτάσεις διεξόδου από τη κρίση (αποφάσεις του 1ου Ιδρυτικού συνέδριο, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται και η αποκατάσταση όσων υπέστησαν τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης και των μνημονιακών απολύσεων), έτσι και τώρα στηρίζει τον αγώνα των καθηγητών και των μαθητών καλεί όλη την τοπική κοινωνία σε αλληλέγγυα και αγωνιστική δράση. Ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση: 
1. Τη κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της για κατάργηση των ειδικοτήτων που ανήγγειλε. 
2. Τους γονείς και μαθητές μαζί με τους καθηγητές να δηλώσουν με το πιο δυναμικό τρόπο την αντίθεση τους στις επιλογές αυτές, συμμετέχοντας μαζικά σε όλες τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που καλούνται. 
3. Τονίζουμε ότι, ως Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου θα είμαστε παρόντες σε κάθε πρόσκληση αφού γνωρίζουμε πολύ καλά πώς, Ούτε τα οικονομικά της ελληνικής οικογένειας επιτρέπουν σπουδές σε ιδιωτικά ΙΕΚ, 
Ούτε η λίστα των ανέργων χωρά άλλους απολυμένους.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου