23 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΠΕΡΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ - ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολή μας, στην προσπάθειά της να συμπορευθεί φιλάδελφα και να διακονήσει θεραπευτικά στις πολύμορφες και σκληρές ανάγκες των ανθρώπων, έχει δημιουργήσει πυλώνες αληθινής διακονίας. Εμπνευστής και ζωηφόρος πνοή αυτού του πολυσήμαντου πολυεδρικού έργου είναι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος. 

Ένας ουσιαστικός και φιλάδελφος πυλώνας διακονίας, συμπαράστασης και βοήθειας των αδελφών μας, που έχουν ανάγκη, είναι το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς ημών Μητροπόλεως, Συνοδοιπορεί, ενισχύει και προσφέρει διαρκώς χρήματα και υλικά αγαθά στο πλήθος των συνανθρώπων μας που ανελέητα τους δέρνει η αδηφάγος μπόρα της φτώχειας, της ανέχειας και της ανεργίας. Εκείνους που πληγωτικά βασανίζει το οικονομικό – και όχι μόνο – αδιέξοδο. 
Μέχρι σήμερα – το 2013 – το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι. Μητροπόλεως έχει προσφέρει 32.295€ σε βοηθήματα και 8 τόνους τρόφιμα. Για να συνεχίσει την ελπιδοφόρα καί φιλάδελφη προσφορά του χρειάζεται το απλό «δίλεπτο», την όποια δηλαδή ενίσχυση εκείνων που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν. 
Αυτές τις μέρες, μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου, η Τοπική μας Εκκλησίας διοργανώνει, για την ενίσχυση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, ΕΡΑΝΟ ΑΓΑΠΗΣ. Ειδικά συνεργεία με κουπόνια θα χτυπήσουν τις πόρτες σας ζητώντας την βοήθειά σας. Οι ιερείς μας έχουν τα κουπόνια αυτά, από τους οποίους, οσοι θέλετε μπορείτε να τα ζητήσετε. Να γνωρίζετε πως κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη και μας βοηθάει να συνεχίσουμε το φιλανθρωπικό μας έργο. 
Πολλοί αδελφοί μας καθημερινά χτυπούν την πόρτα της Ιεράς Μητροπόλεως. Εμείς ανταποκρινόμαστε, όταν κι εφόσον μπορούμε. Βοηθήστε λοιπόν το φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως ώστε κανείς να μην μείνει νηστικός στην Τοπική μας Εκκλησία. Όλοι ανεξαιρέτως να μπορούν να απολαμβάνουν τα αγαθά της αγάπης του Θεού. 

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου