13 Ιουλίου 2013

Κινδυνεύουν ζωές λόγω έλλειψης γιατρών στο Κέντρο Υγείας Κατούνας

Η εγκατάλειψη του Κράτους και του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας συνεχίζεται για την Κατούνα και τα όμορα χωριά. Χθες η Κατούνα έζησε ένα ακόμη τραγελαφικό γεγονός κατάντιας με πρωταγωνιστή το Κ.Υ. Κατούνας και την μη σωστή απογευματινή και βραδινή λειτουργία του. 

Χθες Παρασκευή στο Κ.Υ. Κατούνας εφημέρευε, μάλλον από πληροφορίες που έχουμε, γιατρός που ήρθε από άλλο Κέντρο Υγείας για να καλύψει τις ανάγκες των εφημεριών (μετά από τις παραιτήσεις δύο γιατρών του Κ.Υ.). Ο γιατρός δεν ήρθε για εφημερία είτε γιατί δεν είχε ενημερωθεί, είτε γιατί υπήρχε κακή ενημέρωση και συνεννόηση, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Σημασία έχει ότι ενώ θα έπρεπε το Κ.Υ. Κατούνας να είναι ανοιχτό και να εφημερεύει γιατρός (οποιοσδήποτε γιατρός), από τις 15.00 την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο στις 9.00, το Κ.Υ. ήταν και είναι αυτή την στιγμή κλειδαμπαρωμένο!!!!!!! Όποιος πάθαινε κάποιο ατύχημα ή του συνέβαινε κάποια αδιαθεσία, τότε θα βρισκόταν στο έλεος του Θεού και της τύχης μέχρι να προλάβει να μεταβεί στο Κ.Υ.Αμφιλοχίας ή στο ΝΟΣ Αγρινίου.

Αυτό που απεύχονταν όλοι έγινε και συνδημότη μας γύρω στις 22.00 τραυματίσθηκε από συμβάν που έγινε σε χωριό της Κατούνας. Πιθανώς η ζωή του κινδύνευε. Γιατρός δεν υπήρχε και δεν έβρισκαν ο άτυχος συμπατριώτης μας και οι οικείοι του. 
Μέσα στο πανικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία για το συμβάν, η οποία ως όφειλε ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και το Κ.Υ Αμφιλοχίας , που με την σειρά του έστειλε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον άτυχο συμπολίτη μας, ο οποίος διακομίστηκε τελικά στο ΝΟΣ Αγρινίου.
Αν υπήρχε γιατρός στο Κέντρο Υγείας Κατούνας ίσως ούτε ο άνθρωπος να κινδύνευε, ούτε να χρειάζονταν να διακομιστεί. Πολλές φορές η άμεση αντιμετώπιση ενός συμβάντος γλιτώνει τον άνθρωπο από πολλές περιπέτειες υγείας. Δυστυχώς για το άτυχο συμπολίτη μας, όπως και για όλους τους κατοίκους του πρώην Δήμου Μεδεώνος αυτό το αγαθό δεν υπάρχει
Στην Κατούνα μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν δικαιούται κανένας να πάθει κάτι γιατί οι υπεύθυνοι αδιαφορούν και οι αρμόδιοι του Δήμου αντί να κάνουν σοβαρές και ουσιαστικές ενέργειες, κάνουν προεκλογικές ομιλίες και παρουσίες έξω από το Κ.Υ. Κατούνας λέγοντας στον κόσμο του Ξηρόμερου λόγια ανούσια χωρίς αντίκρισμα και αποτέλεσμα.
Ας σοβαρευτούμε και ας κάνουν κάτι ουσιαστικό επιτέλους αυτοί που διοικούν τον Τόπο, μας για την ποιότητα ζωής των πολιτών αυτού του Δήμου και κυρίως για το υπέρτατο αγαθό που είναι η Υγεία και η πρωτοβάθμια περίθαλψη
Να ευχηθούμε τουλάχιστον ο συνδημότης μας να μην έχει πάθει κάτι σοβαρό και να επιστρέψει υγιής στο σπίτι του.

ΑΠΟ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου