24 Ιουλίου 2013

Χωρίς νερό κατακαλόκαιρο το Αρχοντοχώρι

Υπάρχει και ο εισαγγελέας 
Κατακαλόκαιρο χωρίς νερό βρίσκεται το Αρχοντοχώρι, καθώς αδιαφορεί ο Δήμος Ξηρομέρου. Στους δυστυχείς κατοίκους, που βιώνουν συνθήκες υποσαχάριας Αφρικής, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, για το λόγο που έμειναν χωρίς νερό καλοκαιριάτικα (όχι πως το χειμώνα είναι λιγότερο επώδυνη η λειψυδρία) και ούτε πότε θα επανέλθει το νερό. 

Καλοκαίρι, γονείς περιμένουν με λαχτάρα τα παιδιά και τα εγγόνια τους, βρίσκονται σε αδιέξοδο. 
Και να σημειώσω, για να πληροφορηθούν και οι κάτοικοι από άλλα χωριά του Ξηρομέρου, το νερό το οποίο κόπηκε, ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ, γιατί είναι ακατάλληλο, λόγω αυξημένης περιεκτικότητας σε άλατα, φυτοφάρμακα κ.λπ.. Χρησιμοποιείται μόνο για πλύσιμο, ενώ πόσιμο νερό, οι κάτοικοι του Αρχοντοχωρίου είτε αγοράζουν εμφιαλωμένα, είτε από τα βυτία της Κορπής, που έρχονται στο χωριό. 
Είναι και κάτι άλλο, που χρήζει της προσοχής του εισαγγελέα Λευκάδας και αφορά στους δημοτικούς άρχοντες. 
Υπάρχει απόφαση του τμήματος ή Διεύθυνσης Υδάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που προβλέπει πως εάν το νερό των γεωτρήσεων του Αρχοντοχωρίου δεν επαρκεί, θα διατίθενται 500 κυβικά νερού από τις γεωτρήσεις της Κανδήλας, που υπάγεται στον ίδιο Δήμο. 
Τι γίνεται όμως; Ο Δήμος δεν εφαρμόζει την απόφαση της Περιφέρειας, επειδή φοβάται κάποιους …καουμπόηδες της Κανδήλας, που με το έτσι θέλω, επιβάλουν να μη δοθεί νερό στο Αρχοντοχώρι, λες και τις γεωτρήσεις τις πλήρωσαν από την τσέπη τους. 
Αστυνομία, με την κανονική έννοια του όρου στην περιοχή δεν υπάρχει, αλλά η υπόθεση δεν απλή. Είναι εξαιρετικά σοβαρή και αν κάποιοι εκλεγμένοι ή μη, δεν την κατανοούν, θα πρέπει να ψάχνουν από τώρα εξηγήσεις για τον εισαγγελέα, που θα τους καλέσει σύντομα. 

Παναγιώτης Κακούρης
Από Ξηρόμερο News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου