25 Ιουλίου 2013

Η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών πλήττει την κοινωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 25 Ιουλίου 2013 
«Η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών δεν αφορά μόνο τους ίδιους και τις οικογένειές τους», τονίζει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, στο μήνυμα που απηύθυνε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, την Πέμπτη το απόγευμα στο Αγρίνιο. «Αφορά την κοινωνία και τους πολίτες. Και είναι οι πολίτες που καλούνται σήμερα να υπερασπισθούν τα σχολεία των παιδιών τους, τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία τους, τους δήμους και τις αρμοδιότητές τους, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Να υπερασπισθούν τα δημόσια αγαθά και τη Δημοκρατία». 

Χαρακτηρίζοντας «επώδυνη και προσβλητική» τη διαδικασία της διαθεσιμότητας, στην οποία οδηγούνται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου «με ορατή την προοπτική της απόλυσης και της ανεργίας», ο βουλευτής επισημαίνει χαρακτηριστικά: 
«Μας είπαν ότι θέλουν να εξυγιάνουν και να μεταρρυθμίσουν το Δημόσιο. Μας είπαν ότι, γι’ αυτόν τον λόγο, θα απομακρύνουν τους επίορκους, τους ανεπαρκείς και τους αδιάφορους, αυτούς που είχαν προσληφθεί με τρόπο αναξιοκρατικό. Και μας είπαν ότι θα το κάνουν μέσα από μια αδιάβλητη και ουσιαστική αξιολόγηση υπηρεσιών, δομών και υπαλλήλων. 
Και τι κάνουν; Το ακριβώς αντίθετο! Ξεκινώντας με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, απομακρύνουν τώρα εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες -υπαλλήλους, δηλαδή, που έχουν ήδη αξιολογηθεί προκειμένου να προσληφθούν, που διαθέτουν πολλά προσόντα, και συχνά περισσότερα από αυτά που απαιτεί η θέση τους, και που, σε κάθε περίπτωση, καλύπτουν υπηρεσίες κρίσιμες και απολύτως αναγκαίες για τους πολίτες. 
Και αυτό, νομίζω, είναι το κρισιμότερο. Η ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ως εντολοδόχος της γερμανικής Δεξιάς, δεν απολύει, απλώς, υπαλλήλους. Καταργεί ολόκληρους τομείς του Δημοσίου. Παραιτείται από τη διαχείριση και την παροχή δημόσιων αγαθών, παραδίδει τις αντίστοιχες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα και για όποιον δεν έχει τη δυνατότητα να τις αγοράσει από τον ιδιώτη, η απάντηση είναι απλή και κυνική: Δεν μας νοιάζει!». 
Και καταλήγει στο μήνυμά του: 
«Γι’ αυτό, ακριβώς, η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών και των δημοτικών υπαλλήλων, η απόλυση των εργαζομένων της ΕΡΤ, δεν αφορά μόνο τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αφορά την κοινωνία. Αφορά τους πολίτες. Και είναι αυτοί οι πολίτες, που καλούνται σήμερα να υπερασπισθούν τα σχολεία των παιδιών τους, τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία τους, τους δήμους και τις αρμοδιότητές τους, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Να υπερασπισθούν τα δημόσια αγαθά και τη Δημοκρατία. 
Σ’ αυτόν τον αγώνα θα είμαστε μαζί. Και παρά τις δυσκολίες, θα τον κερδίσουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου