24 Ιουλίου 2013

Η Κωνωπίνα γιορτάζει την Αγία Παρασκευή με ένα μοναδικό γλέντι!

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κωνωπίνας γιορτάζει την Αγία Παρασκευή την παραμονή στις 25 Ιουλίου στον χώρο μπροστά από τον Εκκλησάκι και καλεί τους πατριώτες, φίλους και λάτρεις της καλής παραδοσιακής ελληνικής μουσικής στοπανηγύρι για ένα μοναδικό γλέντι από τις 8:00 το βράδυ μέχρι το πρωί! 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τον Εσπερινό, Τρισάγιο για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αρτοκλασία, Παρουσίαση παραδοσιακών χορών και ακολουθεί γλέντι τρικούβερτο με την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου και χορός μέχρι πρωίας, κάτω από τον έναστρο ουρανό! 
Επίσης προσφέρεται “τραπέζωμα” για όλους του πιστούς και ΔΩΡΕΑΝ εν αφθονία ψητή προβατίνα σούβλας, συνοδευόμενη από Ξηρομερίτικο ψωμί και τυρί και άλλα εδέσματα. 
“Στην Κωνωπίνα, το Ξηρόμερο γιορτάζει με λαμπρότητα και με ξεχωριστό τρόπο την Μεγαλομάρτυρα Αγία Παρασκευή και είμαστε όλοι καλεσμένοι ! ” 
Σ’ ένα μικρό ξωκλήσι, στην καρδιά του δάσους, δύο χιλιόμετρα έξω από το Χωριό Κωνωπίνα του Κεντρικού Ξηρομέρου, συρρέουν κάθε χρόνο στις 25 Ιουλίου, πλήθος πιστών για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τη χάρη της θαυματουργής μας Αγίας Παρασκευής.  
Η Αγία Παρασκευή γιορτάζεται με θρησκευτική ευλάβεια σε πολλά χωριά του Ξηρομέρου. 
Ο εορτασμός όμως της Αγίας Παρασκευής, στην Κωνωπίνα, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των εν Αθήναις Κωνωπινιωτών, αποτελεί ξεχωριστό θρησκευτικό γεγονός, με μαζική συμμετοχή πιστών από όλο το Ξηρόμερο, όπου εξελίσσεται σ’ ένα όμορφο παλιακό, λαϊκό πανηγύρι. 
Μετά το πέρας του υπαιθρίου Μέγα Εσπερινού με φόντο τα Ακαρνανικά βουνά, που γίνεται την 19.45 ώρα, θα ακολουθήσει Τρισάγιο για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και στη συνέχια αρτοκλασία και Παρουσίαση παραδοσιακών χορών του τόπου μας με αναπαράσταση από τον εκπληκτικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Λεπενούς “Ο Κατσαντώνης” του δρώμενου η δολοφονία του Κώστα Λεπενιώτη. 
Με την φροντίδα των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου, ετοιμάζεται “τραπέζωμα” για όλους του πιστούς και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ εν αφθονία ψητή προβατίνα σούβλας, συνοδευόμενη από Ξηρομερίτικο ψωμί και τυρί και άλλα εδέσματα. 
Ακολουθεί γλέντι τρικούβερτο με τον πρώτο λόγο να έχειη θαυμάσια ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου και χορός μέχρι πρωϊας, κάτω από τον έναστρο ουρανό ! 
Οι παρευρισκόμενοι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα έχουν την τύχη να δουν, πως ψήνεται στη σούβλα με παραδοσιακό τρόπο Ξηρομερίτικο μοσχάρι, που αναβιώνει ως έθιμο ο Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου και να δοκιμάσουν το μεζέ του ! 
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, προσκαλεί και φέτος όλους τους συμπατριώτες μας Ξηρομερίτες και όχι μόνο, να παρευρεθούν στο γιορτάσιο της Αγίας Παρασκευής, συμμετέχοντας σ’ ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό γεγονός και να περάσουν όμορφα γλεντώντας μέχρι το πρωϊ.

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου