11 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κατούνας

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βαγγέλης Κουτιβής 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση και την δωρεάν παροχή υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Κατούνας από κάτοικους της Κατούνας και των γύρω χωριών. 

Οι κάτοικοι της περιοχής που συγκεντρώθηκαν, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, παρά τη αφόρητη ζέστη που επικρατούσε εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους και την αγανάκτησή τους για τα χρονίζοντα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κατούνας. 
Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν δημότες, φορείς και αιρετοί οι οποίοι τόνισαν την σημασία να διατηρηθεί και να αναβαθμιστεί σε μια 24ωρη μονάδα εξυπηρέτησης του πολίτη το Κέντρο Υγείας Κατούνας που αποτελεί το μοναδικό σημείο παροχής ιατρικών υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής Μεδεώνος και Φυτειών.
     Ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις ενέργειες που έχει κάνει για να ενισχυθεί με προσωπικό ώστε να λειτουργεί ολο το 24ωρο και οι γιατροί Φώτης Λιάβας, Γιάννης Γουλιανός και η γιατρός Διευθύντρια του κέντρου Ειρήνη Ζαρμπαλά-Τρίχα, κατέδειξαν τη σπουδαιότητα του Κέντρου Υγείας και τόνισαν: ότι το κέντρο Υγείας είναι ένα αγαθό αδιαπραγμάτευτο και ότι έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες για την αναβάθμιση της λειτουργίας του, αλλά αντί αυτού εισπράξανε την άρνηση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του και να υποβαθμίζεται η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Στην συγκέντρωση παρευρέθη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα αυτόν και τόνισε στην ομιλία του ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα φέρει με ερώτηση του, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη βουλή.
      Αμέσως μετά μίλησε ο Πάνος Καλογιάννης, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου ο οποίος είπε: η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δε μπορεί κανείς να μας το στερήσει και κάλεσε τους δημότες σε συνεχή αγώνα με επιμονή και υπομονή μέχρι την τελική νίκη.
      Τέλος, στο βήμα ανέβηκε η Φραγκογιάννη Βασιλική, κάτοικος Κατούνας, η οποία συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους αφού ανέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο μέσα από την ομιλία της, τις τραγικές ελλείψεις του κέντρου υγείας, τονίζοντας ότι έχασε τον άνδρα της λόγω αυτών των ελλείψεων.
    Η χαροκαμένη αγρότισσα φώναξε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Αν χαθεί και το ύψιστο αγαθό την υγείας μας, δε μας έχει μείνει τίποτα πια. Απαιτούμε την επαναφορά της 24ωρης εφημερίας και λειτουργίας του Κέντρου και την Δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ……….
Πολλοί συγκεντρωμένοι αναρωτιόντουσαν και καταφέρθηκαν εναντίον του Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Λάμπρου Δημητρογιάννη για την απουσία του και την αντιμετώπιση των κατοίκων της περιοχής Μεδεώνος ως «πολίτες Γ' κατηγορίας» και για το ότι «βάζει την ανθρώπινη ζωή πολύ πιο κάτω από τις δημόσιες δαπάνες».
 
ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου