23 Ιουλίου 2013

Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ» ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
Εμείς οι καθηγητές της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, αισθανόμαστε την ανάγκη να «ευχαριστήσουμε θερμά» τους σπουδαίους πολιτικούς άνδρες του τόπου μας, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μάριο Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη και το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους κυβερνητικούς βουλευτές κατόρθωσαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χάρη στις άοκνες προσπάθειές τους και την ακατάβλητη μαχητικότητα που τους διακρίνει, να πετύχουν σημαντικό έργο! 

Σας «ευχαριστούμε θερμά» για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς σας με την οποία: 
Καταργούνται με μια μονοκοντυλιά 50 ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης. 
Πετιούνται στο δρόμο 2500 συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, οι 65 από τους οποίους στην Αιτωλοακαρνανία. 
Μένουν χωρίς Σχολείο 20000 μαθητές σ’ όλη τη χώρα, οι 600 στην Αιτωλοακαρνανία. 
Οι μαθητές αυτοί δίνονται ως βορά στον Ιδιωτικό τομέα που καραδοκεί να καρπωθεί την «πελατεία» που θα προκύψει. Τα ιδιωτικά ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, που έχουν ήδη ιδιαίτερη ανάπτυξη σε αυτούς τους τομείς, θα ενισχυθούν σημαντικά. Οι γονείς πολλών παιδιών θα υποχρεωθούν να καλύψουν μια επιπλέον υπέρογκη δαπάνη σε συνθήκες ακραίας οικονομικής δυσπραγίας. Φυσικά για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα το Υπουργείο είναι της άποψης ότι δεν πρέπει να έχουν και δυνατότητα για μάθηση. Δηλαδή Εκπαίδευση μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες. 
Θα τεθούν σε αχρηστία ή θα εκποιηθούν έναντι «πινακίου φακής» 830 πολυδάπανα εργαστήρια, που κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού την τελευταία 15ετία. 
Μένουν χωρίς διδακτικό ωράριο εκατοντάδες εκπαιδευτικοί Γενικών Ειδικοτήτων με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Κλείνουν εκατοντάδες ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ σ’ όλη τη χώρα. 
Διαλύεται ουσιαστικά η δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στη χώρα μας, παρά τις κατά καιρούς αντίθετες διακηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας. 
Με το άρθρο 90 εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Παιδείας να καταργεί οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, τομείς εκπαίδευσης κ.λπ. με μια απλή κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα συνυπογράφει με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης! 
Δεν πρόκειται να ξαναμπούν σε αίθουσα διδασκαλίας 10.000 αναπληρωτές συνάδελφοί μας (και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης) οι οποίοι ουσιαστικά έχουν απολυθεί, αφού το Υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει μόνο 2000 προσλήψεις το Σεπτέμβριο έναντι 12000 την προηγούμενη σχολική χρονιά. Και αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν καλύπτουν προσωρινές, αλλά μόνιμες και πάγιες ανάγκες, γι’ αυτό και προσλαμβάνονταν συνεχώς για πολλά χρόνια. 
Συμπατριώτες μας βουλευτές της κυβέρνησης, σας «ευχαριστούμε θερμά» πάνω απ’ όλα που ακούσατε την κραυγή απελπισίας των καθηγητών /καθηγητριών και αφουγκραστήκατε την απόγνωση των μαθητών / μαθητριών και των γονέων τους. Που τιμήσατε την ψήφο των πολιτών χάρη στην οποία εκλεχτήκατε. 

Η ΓΣ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου